Andreas Elf kliver ner från sin post som huvudtränare efter den nuvarande säsongen.
Foto: Richard Axell/mullsjoais.se

Extra - Mullsjö-tränaren slutar efter säsongen

ANNONS

Det återstår ytterligare några månader av säsongen - men redan nu står det klart att den kommande tiden blir den sista i Mullsjö för huvudtränaren Andreas Elf som lämnar sin post efter säsongen.

Det återstår åtta omgångar innan slutspelet drar igång, men redan nu meddelar Mullsjö att huvudtränaren Andreas Elf lämnar sin post efter säsongen. Elf tog över Mullsjö efter det att Mikael Hill, nuvarande förbundskaptenen för det svenska landslaget, lämnade klubben.
- Jag vill avsluta på bästa sätt och kommer ge allt resten av säsongen, säger Andreas Elf i ett pressmeddelande.

Det som ligger bakom beslutet är Elfs familjesituation.
- Det är en stor ära att få leda laget i mitt hjärta, min moderklubb. Men det är ett krävande uppdrag och jag vill helst ge mer än 100 procent. Min familjesituation just nu gör att jag inte riktigt klarar det och då har jag bestämt mig för att kliva av för att klubben ska kunna hitta en annan lösning.

Från Mullsjös sida är man mycket nöjda med det arbete som Elf har utfört i klubben och hade gärna förlängt kontraktet med honom.
- Vi är väldigt nöjda med Elf och det sätt han har fungerat i tränarrollen. Samtidigt känner vi honom väl och vet att han vill göra det han gör helhjärtat. Jag vill rikta ett stort tack till Elf för hans arbete och vi ser fram emot att tacka av honom ordentligt efter säsongen. Men nu gäller fokus på varje match och på att nå de mål och drömmar vi har för innevarande säsong, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell i ett pressmeddelande.

Och samtidigt som säsongen nu fortsätter så kommer Axell och Mullsjö jobba med att hitta en ny tränarlösning till den kommande säsongen.
- Ja, det jobbar vi såklart med parallellt. Vi har en god idé vad som krävs för att bygga vidare i den anda som Hill och Elf jobbat. Jag både hoppas och tror att det ska bli något riktigt bra. Det brukar det bli