2011 spelade Sebastian Andersson i SSL med Sirius men sedan lade han ner elitsatsningen och trappade ner till att sluta helt i fyra år innan han började igen förra säsongen. Just nu gör han succé i Herr6an och öser in poäng.
Foto: Idrottsfoto
Landet runt

Kungen av Herr6an kan tänka sig en ny elitsatsning

ANNONS

En av Upplands bästa 94:or lade ner elitkarriären lika fort som den börja men efter succén i Herr6an kan det bli aktuellt med en ny satsning.

Sebastian Andersson är Sveriges bästa Herr6an-spelare och han snittar 6,6 poäng per match för Livets Ord i Uppland. Ett snitt som även gör honom till Sveriges tredje bästa poängmakare denna säsong i halvtid.
- Kung för Herr6an vet jag inte om jag skulle kalla mig, men när man har kul i sitt lag och spelar med bra spelare så är det inte så svårt att göra poäng, säger Andersson till Innebandymagazinet.

Vad är det som gör dig till en sådan poängmaskin?
- Det hjälper att spela med bra spelare och att ha kul. När man gör det och inte tänker på poängskörden utan bara försöka vinna, går det bra. Jag har alltid tyckt att det finns någonting väldigt givande i att "sätta upp" mina medspelare med den sista passen, så kanske satsa på ass istället för mål hjälper poängskörden.

De två närmast som jagar dig på listan över Herr6ans bästa poängmakare är två lagkamrater i Daniel Holmgren och Carl Svanberg som snittar mer än 2 poäng mindre än dig per match. Hur ska du se till att hålla dem bakom dig resten av säsongen?
- Jag har spelat nästan uteslutande med dem när jag inte varit skadad så ska försöka spela fram våra backar lite extra så jag håller mig framför dem i poängligan.

Du har ju spelat i SSL och Sirius tidigare. Hur kom det sig att du la ner elitsatsningen och har du några planer på att ta upp den igen?
- Därför jag lade ner elitsatsningen berodde nog på en del faktorer men den största skulle vara att jag helt enkelt tappade suget och glädjen att spela och träna så mycket som man ändå gjorde. Men nu när man ändå börjat spela lite igen kommer suget tillbaka måste jag medge så framtiden kanske är "osäker" på det hållet!

Ni leder serien just nu, vad tror du om andra halvan för Livets ord del?
- Vi började andra halvan med vår första förlust dessvärre, men jag tror att det kommer göra oss mera motiverade och sugna på att verkligen inte låta något komma i vägen för vår uppgång till Herr5an.

Den här artikeln handlar om: