Storvreta menar att man nu är tillbaka på ruta ett.
Foto: Per Wiklund

Storvreta: ”Då har avsikten varit att starta en egen liga”

ANNONS

Tidigare idag kom beskedet att Svenska Innebandyförbundet avslutar förhandlingarna med Föreningen Svenska Superligan gällande SSL - ett besked som Storvreta mottog och menar att man nu är tillbaka på ruta ett och att något måste ske.

Tidigare idag kom beskedet att Svenska Innebandyförbundet avslutar förhandlingarna med Föreningen Svenska Superligan gällande SSL och rättigheterna till SSL. Något klubbarna själva velat ha rättigheterna för. Från Storvretas håll menar man att dagens besked innebär att man är tillbaka på ruta ett.
- Jag tycker att det är jätteolyckligt att man går ut och vädjar att vi inte ska starta en egen liga. Det är precis det som vi inte vill och det är därför vi vill förhandla, men nu vill förbundet inte förhandla och då står vi på ruta ett igen. Och ruta ett var det som vi inte riktigt var nöjda med från början. Det var där vi var när vi bestämde oss att något måste göras, säger Storvretas ordförande Henrik Ededal till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Nu står vi där vi var från början, där vi tog beslutet att om vi inte får förhandla så har vi inget alternativ för det duger inte som det är idag.

Ededal understryker att han tycker att läget man nu hamnat i är väldigt tråkigt och att han tror att man hade kunnat lösa det med fortsatta förhandlingar.
- Jag tycker att det är jättetråkigt att de inte vill sätta sig ner vid förhandlingsbordet för jag tror att vi hade kommit långt då. I slutändan så tror jag att vi vill samma sak men det är bara att vi vill ha det gjort nu. Man ställer krav på oss med elitlicensen och sånt men ger oss inte möjligheten till hundraprocent att kunna genomföra det vi vill. Vi behöver intäkter för att klara av de krav som de ställer på oss.

Är det här ett besked som förvånar er i Storvreta?
- Förvånar skulle jag inte säga. Jag blir förvånad över att man inte vill förhandla sen förstår jag någonstans att de inte bara kan släppa över allting till föreningarna. Vi måste någonstans bevisa att vi klarar av det här och även att det blir bra på det sättet som föreningarna har givit som förslag. Det är jättetråkigt att man inte bara kan sitta ner och någonstans mötas på mitten, de måste förstå vår situation likväl som vi förstår deras situation.

- Nu sätter de oss i att vi måste göra ett val, och om man tittar på avsiktsförklaringen som är skriven mellan de flesta elitföreningarna så är avsikten väldigt klar - kan man inte förhandla eller mötas någonstans så har avsikten varit att starta en egen liga.

På förbundets hemsida så gick det att utläsa att om ni skulle starta en egen liga så skulle spelarna inte längre vara landslagsaktuella, är det något som ni ser som ett hinder från att skapa en egen liga?
- Det skulle jag inte säga. Är det så att elitföreningarna bestämmer sig för att gå den här vägen så tror jag också att Sverige kommer att få spela med ett B-lag, och då tror jag inte att Sverige kommer behålla den här ställningen vi har i innebandyvärlden.

- Det är egentligen spelarna som ska svara på det här, men jag tror att man kan bygga en bra produkt utan landslagsspel. Att det ska vara attraktivt att spela innebandy i Storvreta, Falun eller vart det nu är. Sen är det förbundet som får välja och vill man inte ha de bästa spelarna i landslaget så är det ett val som de gör. Vi kommer inte någonstans att hindra dem om vi väljer den här vägen heller, det är förbundet som beslutar vilka de ska ta ut.

Läs även
Svaret: Det händer om SSL bryter sig ur och skapar egen liga
Konflikten SIBF och FSSL - detta har hänt
Extra - Innebandyförbundet avslutar förhandlingarna om SSL