Det uppställda spelet behöver bli bättre än i semifinalen, menar Hill.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

”Vi behöver komma upp i nivå ordentligt”

ANNONS

Förbundskaptenen Mikael Hill inför VM-finalen mot Finland.

- Det ska bli jättehäftigt, vi såg bara matchen förra lördagen och vilken fantastisk match det blev. Jag förväntar mig inget mindre idag heller, säger förbundskapten Mikael Hill till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi behöver komma upp i nivå ordentligt från det vi presterade igår, framförallt i egen zon. Vi pratade om kontringsspelet efter Finland och igår var det det uppställda spelet som jag inte var helt nöjd med.

Ni hade en tuffare match i semifinalen än vad Finland hade, tror du det kan spela någon roll i finalen?
- Det kan det göra, men samtidigt kan vi få en energiboost av att lösa det på det sättet som vi gör. Så det är nog give-and-take lika tror jag. De fick ändå spela sex mot fem på slutet när tjeckerna pressade. Det är väl kanske de här tio minuterna och straffarna som kanske tog lite extra energi, men som sagt förhoppningsvis får vi en boost av att vi vinner på det sättet som vi gör. Vi vet att vi kan bättre än så här.

Även om det höjdes frågetecken om Schweiz spel efter matchen mot Norge så trodde förbundskaptenen aldrig att semifinalen skulle bli någon lätt historia.
- Jag sa det innan matchen att folk som avskrev Schweiz inför matchen och sa att vi skulle vinna lätt, det kommer inte att hända. Då refererade man till Norge-matchen men jag tycker ändå att man kunde se att de växte av att de kunde komma tillbaka när de var trängda mot väggen, och göra en fin match igår.
Den här artikeln handlar om: