Mikael Hills första VM-final som förbundskapten slutade i en förlust.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Efter förlusten - här är förbundskaptenens framtidsbesked

ANNONS

Mikael Hills första VM-final med Sverige slutade i en 6-3 förlust över Finland som försvarade guldet från VM i Riga 2016.

- Det är en stor besvikelse, vi åkte hit för att vinna guld och åker hem med ett silver. Då kan man inte vara annat än besviken, säger Mikael Hill till Innebandymagazinet.

Rak fråga, men är det här ett misslyckande?
- Varje match man förlorar är någon form av misslyckande. Kravbilden är hög på vårt landslag så på något sätt är det ett misslyckande. Men sen är det 2-2 med kvarten kvar att spela, nu är det inte vi som får ledningsmålet och kan spela på det så på så sätt är det ett misslyckande.

Kände du av någon form av trötthet hos spelarna efter den tuffa matchen igår?
- Nej det tycker jag inte, jag tycker vi skapar de chanser som krävs för att göra målen. Det är mer andra saker för vi trycker ner dem och forcerar på slutet så nej, det skulle jag inte påstå.

Hur resonerade du kring målvaktspositionen inför matchen?
- Johan har många finaler bakom sig i VM, Champions Cup, SM, och vi litade på den rutinen att han skulle leverera. Han får en tuff start med första målet men sen tycker jag att han spelar upp sig och gjorde några riktigt fina räddningar.

Den svåra frågan, hur ser du på din egen framtid som förbundskapten nu efter förlusten?
- Jag har skrivit ett fyraårsavtal, jag har inget annat mål än att jobba vidare.

Hur går man vidare från det här och laddar om?
- Ladda om är nog inga problem, det gör man nog så fort den värsta besvikelsen har lagt sig. Men det är klart att det kommer ta ett tag att smälta det här.
Den här artikeln handlar om: