Kim Nilsson gjorde sin 10:0e landskamp för Sverige igår.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Den tionde drömfinalen står för dörren

ANNONS

En av gårdagens bästa spelare summerar rysarmatchen som höll på att sluta med en historisk förlust.

Sverige låg riktigt pyrt till mot Schweiz i semifinalen i VM igår. Men efter en sen kvittering och en mållös sudden följde ett rafflande straffdrama där Sverige gick vinnande ur bataljen. Det bäddade för den tionde drömfinalen mellan Sverige och Finland. En av planens bästa spelare igår var Kim Nilsson som inte var helt nöjd med avslutet på matchen.
- Det är tråkigt att det ska avgöras på straffar faktiskt. Schweiz stod upp bra och höll på att vinna matchen. Men i slutet knöt vi nävarna och visade hur starka vi är, säger Nilsson till Innebandymagazinet.

Sverige var bara 103 sekunder från ett historiskt fiasko då man aldrig missat en VM-final. Varför blev det så här jämnt?

- Vi bjuder in dem när vi leder med 3-1, hade vi fortsatt spela som vi gjorde då hade vi stängt matchen där. Men de fick energi när de gjorde sitt andra mål och då kom de in i matchen igen.

Hur var det att spela sudden med tanke på att en förlust skulle innebära ett historiskt fiasko?
- Det var nog värre för publiken, jag sprang bara omkring på planen och njöt och ville avgöra. Jag tvekade inte en sekund när jag skulle lägga straffen. Det var inte bara jag som hade den inställningen utan det hade massa andra i laget också och det är därför vi vände och vann.

Nilsson hade två tre klara målchanser i slottet i sudden men bolluslingen ville inte leta sin bakom en storspelande schweizisk målvakt.
- Bolljäveln dök bara upp ett par gånger och jag hann inte sikta så mycket. Hade vi förlorat så hade jag nog grämt mig över ett par av lägena men nu gick det som det gick.

Nu väntar Finland i finalen för tionde gången och Nilsson tror att det var ett gäng besvikna finnar på läktaren igår.
- De satt nog och hoppades på att vi skulle förlora (skratt).

Hur firade ni segern?
- Vi åkte till hotellet och varvade ner och försökte släppa matchen så fort det bara gick även om det var jävligt kul att vinna. Sedan började laddningen inför finalen.
Den här artikeln handlar om: