Finland strosade sig förbi Tjeckien i dagens semifinal och är klara för VM-final.
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Guldtränaren klar för ännu en VM-final med Finland

ANNONS

Finland hade inga problem att ta sig förbi Tjeckien i dagens semifinal, och nu väntar ytterligare en VM-final för förbundskapten Petteri Nykky och hans Finland.

- Tuff match som vi trodde att det skulle vara. Jag är glad att vi gjorde det första målet för det är väldigt viktigt mot mot Tjeckien för de är ett väldigt mentalt lag, så jag är glad att vi kunde göra det första målet. Sen bit för bit spelade vi bättre. Men en tuff motståndare, en väldigt tuff motståndare, säger Petteri Nykky till Innebandymagazinet.

Innan Finland gjorde sitt första mål så hade Tjeckien precis missat ett gyllene läge att ta ledningen i semifinalen, och Nykky tror att det hade blivit en helt annan matchbild om Tjeckien hade fått göra det första målet.
- Alltid. Matchen får alltid en annan själ, så att säga, då. Men jag är glad att vi fick se den här typen av match.

En spelare som fick mycket rampljus under dagens match var finska Joonas Pylsy som stod för 3(2+1) poäng och var inblandad i samtliga av Finlands tre första mål.
- Jag sa till honom direkt efter matchen att om han kliver fram så här imorgon så vet vi att han är en världsklass-spelare. Det sa jag till honom direkt efter matchen, för jag pratade med honom i april och sa att han fortfarande behöva göra ett internationellt genombrott. Och det här är en bra start.

Nykky vill inte sia om finalmotståndet eller hur det skulle vara att ställas mot Sverige i ännu en VM-final, men medger att det känns bra att vara klar för morgondagens final.
- Det känns som det borde kännas, fridfullt och man försöker se vad man behöver göra i form av förberedelser. Vi behöver vara förberedda imorgon så, jag hoppas att vi kan göra det.
Den här artikeln handlar om: