55-årige Tomas Eriksson kan med det nya regelverket sitta kvar som ordförande ytterligare 16 år plus de två år som är kvar till nästa kongress för IFF.
Foto: Magnus Fredriksson
Internationellt

Eriksson kan sitta till 2036!

ANNONS

Internationella Innebandyförbundet inför nya regler för hur länge förtroende valda personer inom organisationen kan sitta kvar. Det påverkar inte så mycket dagens medlemmar.

Under presskonferensen i O2 Arena som Internationella Innebandyförbundet arrangerade avslöjades det att IFF nu kommer införa ett regelverk hur lång mandatperiod en person kan sitta på samma position. Från 2024 får en person bara sitta tre mandatperioder.
- Det stämmer, jag förslog även att det gäller personer som har min roll som anställd generalsekreterare men det röstade mötet ner. Dessutom kan du från och med 2024 inte bli invald om du fyllt 70 år, säger John Liljelund till Innebandymagazinet.

Med lite snabb matematik innebär det att IFF-presidenten Tomas Eriksson kan väljas om och sitta hela vägen till år 2036 eftersom en mandatperiod är fyra år. 2032 fyller Tomas Eriksson 69 år och kan alltså totalt fortsätta som IFF-ordförande i praktiken tills han är 73 år.
- Våra nya regler är inte så snäva som det kanske lät när vi tog beslutet. Men vi måste börja någonstans och det tycker jag är bra att vi nu gjort.
Den här artikeln handlar om: