35-årige Atis Blinds tillhör de spelare som gjort allra flest VM-poäng genom tiderna. Inför sin sista match imorgon står han på 57 poäng (25+32).
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Bekräftat: Gör sitt sista VM

ANNONS

Lettiske veteranen Atis Blinds gör sin nionde (!) raka VM-turnering. Debuten gjorde han 2002, och har sedan dess representerat Lettland i världsmästerskapen hela vägen till 2018.

Lettland gjorde sitt sämsta VM någonsin på hemmaplan 2016. Nu går man mot en fin revansch två år senare. Idag hämtade man ikapp ett 3-5-underläge och vann på straffar mot Norge. Segern innebär att man kommer spela om femte plats imorgon mot antingen Tyskland eller Danmark.
- Det var en svår match. Vi har spelat många tuffa matcher i den här turneringen. Men när det gick till straffar var jag ganska övertygad om att vi skulle vinna. Vi har tränat mycket på det och när vår målvakt räddade de första straffarna så kändes det att vi skulle ta det, säger veteranen och centern Atis Blinds till Innebandymagazinet och jämför vidare lagets prestationer med 2016:

- Jag tycker vi hade väldigt mycket otur i den turneringen. Självklart berodde det på lite andra saker också, men främst otur. I år har vi haft mindre otur! Nu går vi stenhårt för femteplatsen.

När Atis får frågan om hur han ser på sin egen turnering blir han tyst en stund.
- Det har väl gått… Jag vet inte. Ibland bra och ibland dåligt. Jag hade en liten skada inför turneringen så med tanke på det har det väl ändå känts bättre än jag trodde det skulle göra.

Du spelar din nionde VM-turnering, är det din sista?
- Ja, det är det. Det känns såklart speciellt. Jag försöker njuta av varje sekund och vill avsluta på ett bra sätt. Tar vi femteplatsen så kan jag gå till vila med ro i själen.
Den här artikeln handlar om: