3 977 åskådare såg norrmännen skaka schweizarna i O2 arena. Det blev ett antiklimax för Norge när Schweiz gjorde övertidsmålet direkt.
Foto: IFF
Internationellt

”Total besvikelse - men ett styrkebesked”

ANNONS

Norge gör en bragdmatch i 60 minuter och tar kvartsfinalen till sudden death. Dessvärre blir det ett schweizisk mål redan efter 30 sekunder i O2 Arena.

Norge har inte spelat en VM-semifinal sedan Globen 1996. Nu var Norge efter en heroisk insats ytterst nära att stå för en superskräll. 2-2 efter 60 minuters spel mot Schweiz var ett styrkebesked.
- Vi gör en bra defensiv match. Vi har pratat om att stänga ner matcherna mot sådana här lag. Schweiz gör tre mål på oss med sudden death. Tre mål är inte mycket och jag är trots den bittra förlusten stolt över vårt lag, säger en besviken Daniel Gidske till Innebandymagazinet precis efter matchen.

När Schweiz hamnade i en 2-1 ledningen blev de mer och mer passiva och Norge tilläts komma i kontringar. Vid en sådan kontring skedde något märkligt när Ole Mossin Olesen blev utvisad med drygt fem minuter kvar av matchen i kamp med den schweiziska målvakten.
- Den var väldigt billig och felaktig vill jag påstå. Domarna har inte tagit en utvisning på hela matchen och så hittar de en där. Det var inte bra för oss. Han borde fått en varning bara. Domarna satte oss i ett extremt tufft läge i slutet av matchen när vi jagade ett kvitteringsmål.

Då måste sekvensen när Ole blir spelklar igen kännas bättre. Ett perfekt utkast kommer till Ketil Kronberg som gör ett världsmål?
- Det var helt fantastiskt mål av Ketil Kronberg. Det var så rättvist i den situationen. Direkt efter målet fick vi två chanser till som kunde gått in. De schweiziska spelarna var nog skärrade.

Kan du med några minuters distans ändå se något positivt att ni tar matchen dit ni gör?
- Just nu är det total besvikelse men vi ville ta matchen riktigt långt. Vi visade att vi kan spela helt jämn emot Schweiz och Tjeckien. Att vi tar det till sudden death är ett styrkebesked av oss. Det finns ett snäpp kvar till Sverige och Finland.

Vad tyckte du om Schweiz?
- Vet inte om de blir rädda andra halvan av matchen. De vågar inte sätta sin höga press som i början. Lite nervösa är min känsla att de blev när de inte fick hål på oss.
Den här artikeln handlar om: