Sverige vann VM–finalen över Schweiz med 10–3. I de två sista perioderna visade det svenska laget mästartakter. Nyckelspelarna var Pixbos superfemma med Adam Lindberg, Robert Bodén, Magnus Augustsson, Niklas Jihde och Anders Hellgård.
Retro

VM 1998: "Ingen ville ta stafettpinnen efter Sverige"

VM-festerna vi minns – och helst vill glömma. Som nedräkning till VM 2022 i Schweiz tittar Innebandymagazinet tillbaka på tidigare turneringar.

Kontroverserna kring att Tjeckien stod som arrangör av andra världsmästerskapet i innebandy 1998 var många. Det har handlat om undermåliga arenor, tveksam internationell rutin samt de extrema matchtiderna.

Det fanns en internationell plan och samtidigt inte för Internationella Innebandyförbundet. Efter den svenska VM-succén med turneringen 1996 blev det en jättekris för IFF. Helt plötsligt gick det lite för fort, lite väl fort för den lilla IFF-organisationen. 

Sverige var som innebandynation i mitten av 1990-talet mer än dubbelt så stor som de två andra IFF-grundade nationerna Finland och Schweiz. Tillsammans. När de tre nationerna bestämde sig för att börja arrangera internationella mästerskap var den svenska planen tydlig. Att låta Finland och Schweiz arrangera EM 1994 och 1995. Detta för

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: