Markus Jonsson fick kliva av efter halva matchen mot Finland - men det han inte visste då var att förbundskaptenen redan var säker på sin sak.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Förbundskaptenen bestämde sig om debutanten under EFT

ANNONS

Växjös Markus Jonsson är en av fyra debutanter i den VM-trupp som på måndag reser iväg till läger på Playitas inför VM i Prag - och förbundskaptenen bestämde sig tidigt för att ta med Jonsson i sin VM-trupp.

- Han har ju varit väldigt-väldigt bra i Växjö under ett flertalet år. Har haft lite problem med tempot framförallt i försvarsspelet i landslaget men har jobbat jättehårt under det här året, säger förbundskapten Mikael Hill och fortsätter:

- Under VM-kvalet när vi var iväg med de 20-killarna så satt vi och hade individuella samtal, som pågick mellan 30-60 minuter, med alla spelarna där de fick med sig mycket klipp hem om vad vi tyckte att de skulle jobba med gentemot ett internationellt perspektiv. "Macke" har jobbat väldigt målmedvetet mot de här punkterna som vi satte upp och vi tycker att han under hösten har varit väldigt bra där han spelat.

Efter Euro Floorball Tour i Uppsala så har Markus Jonsson haft begränsad med speltid i ligan - men förbundskaptenen blev säker på sin sak under just EFT.
- Tittar man i ligan och tittar man på det han gjort i landslaget så har det varit väldigt bra. Han var även jättebra under EFT senast och det var till och med så att vi hade bestämt innan att några bara skulle spela halva sista matchen men inte vilka, men då kände vi att han behövde inte visa mer nu. Han hade gjort det så himla bra, och då måste man komma ihåg att han hade spelat tre matcher på rad. Det är ett spelgeni som jag tror har många år framför sig i landslaget.
Den här artikeln handlar om: