Roberth Granath med sitt manskap håller på att förlora mot Järfälla.
Foto: Daniel Andersson

De anfallsgladaste nykomlingarna i Herr1an

ANNONS

IBK Uppsala Teknologer är den nykomlingen i Herr1an som gjort flest mål hittills denna säsong.

Nykomlingarna IBK Uppsala Teknologer i har svept in som en storm i Herr1an Östra Svealand. Efter 8 omgångar ligger de trea i tabellen och de har öst in mest mål av alla. Dessutom är det 4 teknologer som toppar poängligan.
- Vi är ett glatt hopspelat gäng som går all in i varje match. Vi är ett lag som består av spelares om spelat i högre och lägre divisioner, en bra mix av spelare som klarar av att spela på denna nivå helt enkelt, säger tränare Roberth Granath till Innebandymagazinet.

Hur kommer det sig att ni öser in så mycket mål?
-Vi är ett offensivt lag som spelar glad och anfallsrik innebandy. Vi har ju spelare som spelat högre upp men som nu vill ta det lite lugnare och bara spela gladinnebandy och ha roligt på planen.

Vad har ni för mål med laget?
- Vi tar varje match som ett slutspel. Så vi vill vinna så många matcher som möjligt sedan får vi se hur långt det räcker.

Ikväll är det upp till bevis om anfallsinnebandyn är effektivare än defensivinnebandyn då Rotebro står för motståndet, ett Rotebro som har ett av seriens bästa försvar.
- Vi har några sjuka ikväll men vi ska ge dem en bra match. Vi kommer gå all in som vanligt och köra vårt race oavsett vad det är för motstånd.

Vad blir nycklarna till vinst?
- Vi ska spela den innebandyn vi står för och inte rätta oss efter motståndarna. Vi kommer bara köra på, det är det vi är bäst på. Varenda match är ett slutspel så då gäller det att vinna.

Hur kommer det att sluta?

- Teknologerna kommer vinna igen. Men det blir svårare att säga vem som avgör. Vi har ju Viktor Strömquist som är stekhet men jag tror att Gabriel Oredsson kommer hänga flest påsar ikväll. Även Felix Nilsson kommer att måla. Men det är så när man har anfallsvapen som är riktigt bra, då kan vem som helst kliva fram och avgöra. Men alla ska ju dra sitt strå till stacken defensivt också och där har vi lite mer att jobba på.