Johannes "JW" Wilhelmsson är stekhet i Höllviken för tillfället. De senaste 2 matcherna har han gjort 11 poäng, vilket har sin förklaring...
Foto: Per Wiklund

”JW” nära VM-debut - och blir det en transfer 2019?

Han är med och slåss om de sista forwardsplatserna till VM. Möt Höllvikens poängkung Johannes Wilhelmsson som talar ut om tankarna kring just landslaget, och om det blir ett klubbyte efter säsongen. ✔ Därför är det mer aktuellt att flytta nu än tidigare: ”Gör inte Höllviken det så får jag ta mig en funderare”

Vem är ”JW”, på planen och utanför?
- Eftersom jag varit i Höllviken rätt länge nu så är jag väl en kille med mycket erfarenhet från klubben och har varit med hela vägen. Så jag är väl en av dem som tar lite större ansvar, framförallt till de nya spelarna och försöker få laget framåt. Sen är jag väl relativt lugn på banan, skriker inte mycket och sånt, fokuserar på rätt saker. Även utanför planen är jag relativt lugn, hyfsat ödmjuk. Ingen hybris eller så, säger Johannes Wilhelmsson till Innebandymagazinet.

Hur kom det sig att du började spela innebandy?
- Innebandyn började egentligen som en hobby. Det var även ishockey när jag var 13-14-15 år. Det blev några matcher och någon träning då och då när det blev tid över från hockeyn.

Och varför blev det att du valde innebandyn till s
LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt