På 65 matcher med Malmö gjorde Rebecca Mårtensson 60 poäng.
Foto: Bjön Sandberg

SSL-spelare gör comeback i Dam1an

ANNONS

Hon har kvalat till SSL med Warberg och Malmö och hon spelade med KAIS Mora säsongen dalmasarna tog guld.

27-åriga Rebecca Mårtensson började sin karriär i Skånska Palmstaden. Som 17-åring bytte hon lag till Stanstad i Dam1an (nuvarande allsvenskan) där gjorde hon sig snart känd som en pålitlig poänggörare så efter två säsonger gick karriären vidare till SSL-satsande Warberg. Men efter två misslyckade kval med Hallänningarna blev hon värvad till Huddinge i SSL där hon gjorde 31 poäng under sin debutsäsong. En debutsäsong som gjorde att KAIS Mora fick upp ögonen på den då 23-årige poänggöraren. Men det blev bara 13 matcher med Mora sedan tvingades Mårtensson att flytta hem till Skåne igen och då blev spel med Malmö i Dam1an(dagens allsvenska).
- Att jag valde att avbryta min säsong med KAIS Mora som enligt mig är den bästa innebandyklubben i Sverige var aldrig något jag själv eller KAIS Mora önskade. Det var av privata skäl som gjorde att jag behövde komma närmre familjen, därav missade jag tyvärr SM-Guldet som Mora vann den säsongen, säger Mårtensson till Innebandymagazinet.

Mårtenssons spetsegenskaper blev istället tungan på vågen för Malmö som lyckades att ta sig till SSL-kval men där föll man mot Linköping i den tredje och avgörande matchen. Men Man fick sedan en gratisplats när Mårtenssons gamla lag Huddinge drog sig ur SSL. Efter två och en halv säsong i Malmö valde Mårtensson att ta en time out från innebandyn men till hösten är hon tillbaka på planen igen.
- Jag kände att jag behövde ta en paus för att få rätt på min livssituation utanför innebandyplanen. Jag ville lägga ner mer tid på att hitta ett jobb där jag kan avancera inom företaget och det är precis det jag har gjort och nu känner jag att jag är redo för att börja spela igen.

Men det blev inte comeback i den högsta serien utan i den tredje högsta med nykomlingarna Höllviken i Dam1an.
- Har inte funderat så mycket över vilken division jag skulle välja utan mer att jag känner ett tomrum i livet som jag vill fylla och då valde jag spel med Höllviken då de har visat ett enormt stort intresse under en lång period.

Vad kommer du bidra med i Höllviken kommande säsong?
- Jag har ju några år som elitspelare i bagaget så det blir naturligt att jag kommer att bidra med rutin. Jag har en bra spelförståelse, fysik och är en energirik spelare som har öga för målet.

Huruvida elitkarriären är över eller om det blir spela i Sveriges bästa liga igen står fortfarande skrivet i stjärnorna.
- Jag har lärt mig att man aldrig ska säga aldrig. Vad som händer i framtiden är ingenting jag kan svara på.