Mullsjö har funnit sin ersättare till Benjamin Löfdahl i norska landslagsmålvakten Markus Jelsnes.
Richard Axell/mullsjoais.se

EXTRA: Landslagsmålvakten klar för Mullsjö

ANNONS

Benjamin Löfdahl la hjälmen på hyllan efter säsongen - nu har klubben hittat sin ersättare i den norska landslagsmålvakten Markus Jelsnes.

– Jag har bara hört lovord om föreningen och framförallt den fantastiska publiken. Den ska bli rolig att spela inför, säger Markus Jelsnes i ett pressmeddelande.

23-åriga Jelsnes har redan två senior-VM och 43 A-landskamper på sitt konto. Han ser Svenska Superligan som världens bästa liga och menar att han nu ges möjlighet att bli så bra möjligt.
– Jag har internationell erfarenhet på hög nivå men nu ska det bli oerhört inspirerande att träna och spela med ett av världens bästa lag varje dag.

Markus kommer senast från Sarpsborg i norska ligan, där han varit förstamålvakt. Något som han tar sikte på även i Mullsjö.
– Jag och Jonathan (Larsson) skall skapa ett bra målvaktspar. Jag vill givetvis vara förstaalternativet och det är därför jag flyttar till Sverige.

I Mullsjö finns redan Jelsnes landslagskapten Daniel Gidkse, och Gidske var en bidragande faktor till att det blev just spel i Mullsjö.
- Daniel har bara talat väl om staden och föreningen. Han har redan bidragit med en hel del tips och råd då jag ska flytta till ett nytt land. Något som känns helt rätt och jag skall visa att Mullsjö gjort rätt som satsat på mig.

Från Mullsjös sida är man glada att man lyckats locka över ännu en norsk landslagsman till klubben.
– Med Markus in i laget står vi oss oerhört trygga på målvaktssidan. Jelsnes är en målvakt som utnyttjar sin storlek på ett bra sätt och gör det svårt för motståndarna. Han har med sig en bra grund inför försäsongen i MAIS som den världsspelare han är och vad det innebär i träningskapacitet. Han kommer med mycket erfarenhet trots sin ringa ålder. Han har tio år på världsscenen framför sig, bara han själv vill, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell i ett pressmeddelande.