14 matcher 14 segrar och en målskillnad på 98-34 blev Hudik/Björkbergs facit i Dam1an Västernorrland.
Foto: Hudik/Björkberg

Hudik/Björkberg valde att tacka ja

ANNONS

Allsvenskt spel väntar nästa säsong för Hudik/Björkberg som valde att tacka ja till gratisplatsen i allsvenskan.

När de båda allsvenska lagen IKSU Ungdom och Team Thorengruppen valde att bilda en gemensam akademi blev det en plats öppen i allsvenskan norra. FBC Bollnäs stod först på tur men tackade nej, då blev Hudik/Björkberg tillfrågade och de valde att tacka ja sent igår kväll efter ett spelarmöte.
- Vi visste inte var gruppen stod i frågan men efter mötet igår med 23 spelare, tre ledare och fyra från sportgruppen tog vi ett enhälligt beslut där alla vill att vi skulle tacka ja, säger tränare Johnny Olofsson till Innebandymagazinet.

Hudik gjorde rent hus i Dam1an och vann alla matcher men föll sedan tungt i kvalet.
- Det känns väldigt spännande och det ska bli en stor utmaning men framförallt väldigt kul att spela i allsvenskan. Vi vann alla 14 matcher i serien och frågan vi ställde oss igår var om vi ville fortsätta vinna alla matcher eller om vi ville få en ny utmaning?

Hudik står dock inför en stor utmaning och man har missat flera veckor att förberedda sig för spel en nivå högre upp.
- Det kommer bli tufft, vi ligger efter både sportsligt och ekonomiskt. Så nu ska vi sondera spelarmarknaden direkt. Vi har en bra bred trupp men vi vill gärna spetsa till den med ett par namn. Sedan ska vi gå ut och jaga in lite mera sponsorer också.

Hur ser spelarmarknaden ut, hur stor attraktionskraft har allsvenskan i Hälsingland?
- Jag tror den är stor men tyvärr är det stora avstånd här uppe. Bollnäs tackade ju nej men det är bara 8 mil härifrån och där finns det säkert spelare som vill spela i allsvenskan. Så vi får ta ett snack med Bollnäs. Sedan är det 8 mil till Sundsvall så där får vi också sondera terrängen.