På tisdag genomförs näst sista steget i inför elitlicensens införande .
Foto: Event-bilder.se
Landet runt

Så införs elitlicensen - steg för steg

ANNONS

Elitlicensen är framtagen för att skapa en ekonomisk stabilitet hos elitklubbarna. Så här kommer den trappas upp fram till säsongen 2018/19.

Innebandyn inför elitlicens för Svenska Superligan (SSL) och detta av flera anledningar. Det handlar dels om ett likabehandlingsperspektiv, att alla ska tävla på samma villkor. Och dels om ett kvalitetsperspektiv, att man med ekonomisk stabilitet får en ökad kvalitativ lägstanivå bland klubbarna.
- Svensk Innebandy inför nu en elitlicens för SSL. Det är ett beslut som vuxit fram över tid och där klubbarna och Svensk Elitinnebandy (SEI), tillsammans med förbundet, varit drivande, säger Tomas Eriksson, ansvarig i Svensk Innebandys förvaltningsråd till innebandy.se och fortsätter:

- Vi har inhämtat erfarenhet och råd från de andra lagidrotterna som fotboll, basket, handboll och bandy. Allt för att få en så bra licens om möjligt anpassad efter innebandyns behov och för att lära av misstag som redan begåtts.

Säsong 2014/15
- En gemensam kontoplan för alla innebandyklubbar införs

2015/16
- Ett gemensamt räkenskapsår införs med avslut 30 april

2016/17
- Klubben ska ha en auktoriserad eller godkänd revisor, inga mer dispenser

2017/18
- Klubben ska vara skuldfri

2018/19
- Klubbens egna kapital ska vara positivt

Den 1 maj 2019 gäller sedan innebandyns elitlicens fullt ut och 15 september får föreningarna som inte klarar elitlicensen gult kort. Har man inte åtgärdat problemen 1 mars 2020 får man rött kort och blir tvångsnedförflyttad en serie
Den här artikeln handlar om: