"En mot en-spelet och att utmana i det är något han kan jobba på", menar Mikael Hill.
Foto: IFF

Förbundskaptenen: ”Tycker Galante är ett bra val”

ANNONS

Världens bästa spelare 2017 heter Alexander Galante Carlström - och det är ett bra val menar förbundskapten Mikael Hill som ser Galante som en nyckelpjäs i jakten på att återta VM-guldet.

- Tittar man på vårsäsongen, som var det som avslutade säsongen 16/17, så var han fantastisk med målrekord och SM-guld. Den var enormt bra, jag tycker att det är ett bra val, säger förbundskapten Mikael Hill till Innebandymagazinet.

Hur viktig skulle du säga att Galante kommer vara i jakten på att återta VM-guldet i december?
- Det skulle vara konstigt om inte världens bästa spelare var oerhört viktig för oss. Det är en person som avgör matcher och om jag minns rätt så avgjorde han SM-finalen och tillsammans med Kim Nilsson sköt han hem finalen i World Games. Han kliver fram när det krävs och är jätteviktig för oss.

Ger du som förbundskapten någon input till Galante om saker du vill se i SSL?
- Ja det gör jag, och inte bara till honom utan till samtliga av de spelare som är aktuella. Vi jobbar med feedback på olika sätt och det kan vara allt från videoklipp till rena samtal.

Ser du att det finns något han kan utveckla?
- Det är kanske spelet en mot en som han kan slipa lite på. Han är världens bästa skytt och bygger mycket av sitt spel på skottstyrkan men han är även duktig framför kassen på att peta in bollar. Men en mot en-spelet och att utmana i det är något han kan jobba på. Defensivt tycker jag att han är bra som han är, han får oförtjänt lite credd för sin defensiv.

Läs även
Världens bästa herrspelare: Alexander Galante Carlström
Världens bästa damspelare: Veera Kauppi
Thomas Brottman, tränare i Falun: "Starkt bidragande till våra framgångar"
Joel Siltanen, finsk innebandyjournalist: "Bra förebild för unga spelare"
Lasse Kurronen, förbundskapten: "Motivation, passion och perfektionism"
Finska världsettan en lika stor talang i fotboll: "Fokuserar på innebandyn"