Anna Wijk stod för fem poäng i sin comeback ikväll.

Så var omgång två av SSL Dam

Anna Wijk gjorde comeback, målexplosion och stort målvaktsspel - så var omgång två av SSL-dam

Omgång två av damernas SSL är spelad, vi tar en titt på matcherna som gick av stapeln under kvällen.

IKSU - Karlstad IBF - 4-5(3-0,0-2,1-3)
IKSU trampade igång direkt och visade att det skulle bli en tuff match för Karlstad, när det stod 3-0 efter en spelad period var det nog många som hade räknat bort värmländskorna. Men icke, först reducerade Ellinor Wagnsson och sedan passade Luize Bilinska på att reducera ytterligare en gång i powerplay innan andra perioden var slut. Karlstad fortsatte sedan att trycka på och kunde göra 3-5 innan IKSU fick in en slutreducering till 4-5, det blev också slutresultatet och Karlstad har sina första poäng i SSL för säsongen.

Jönköpings IK - Endre IF - 3-4(1-1,1-2,1-1)
Endre har full pott i SSL med två spelade omgångar och visade styrka när man hade sju olika spelare noterade för poäng i 3-4 segern borta mot Jönköping. Sara Steen blev stor matchvinnare när hon i tredje perioden tryckte in det vinnande målet med åtta minuter kvar att spela.

KAIS Mora IF - IBK Dalen - 6-2(3-0,2-1,1-1)
Anna Wijk gjorde comeback och stod för sanslösa fem(!) poäng i kvällens match. Ett mål och fyra assist från lagkaptenen som visade vägen inne i Unihoc Arena, Wijk skickade därmed ett riktigt styrkebesked inför söndagens möte med Uppsalaklubben Sirius. My Kippilä och Malin Andréason blev också två målskyttar i kvällens match för Mora.

Malmö FBC - Warberg IC - 7-4(3-2,1-0,3-2)
Målmässigt började matchen som en jämn tillställning där Malmö dock hade ett märkbart skottövertag, ett övertag som Warberg sedan åt sig ikapp och sedan om i period två och tre. Warberg försökte och reducerade gång på gång när Malmö gjorde mål men nådde inte hela vägen fram. Malmös tre första poäng för säsongen var därmed ett faktum.

Pixbo Wallenstam IBK - Linköping IBK - 7-4(2-3,3-0,2-1)
Pixbo fick en drömöppning i mötet med Linköping och kunde ta ledningen efter bara tjugo spelade sekunder, en ledning som Linköping dock åt ikapp omgående och kunde även gå till den första periodvilan med en 2-3 ledning genom Julia Persson Sidklev. Pixbo trampade dock igång i andra perioden och kunde på nio minuter gå ifrån till en 5-3 ledning, en tempoökning som Linköping inte mäktade med. Pixbo kunde därmed fortsätta forcera i den tredje perioden och vann rättvist med 7-4.

Telge SIBK - Västerås Rönnby IBK - 1-2(1-0,0-1,0-1)
Kvällens mest målsnåla match var mellan nykomlingarna Telge och Rönnby, endast tre mål totalt föll i matchen. Telge öppnade bäst och kunde genom poängdrottningen Therese Gustafsson ta ledningen i den första perioden men det var det enda målet som Telge mäktade med, trots 21 avlossade skott. När Karin Nygren sköt 1-2 till Rönnby tre minuter in i den tredje perioden visade det sig att det skulle bli det avgörande målet och Rönnby tog sin andra trepoängare för säsongen.

Täby FC IBK - IK Sirius FBC - 8-1(5-0,2-0,1-1)
5-0 efter en period talar sitt tydliga språk, Sirius orkade inte stå emot Täbys offensiv och det Täby kunde gå ifrån till en 8-0 ledning i den tredje perioden innan Sirius till slut fick en reducering. Poängbäst i Täby blev Louise Wickström och Linnea Wiregård med sina tre poäng vardera.