Isabell Krantz släpper få anfallare över bron.
Foto: Salibandyliiga/Anssi Koskinen - www.twitter.com/ansik
Landslaget

Tipset: ”Det har större betydelse än man tror”

ANNONS

Landslagsbacken Isabell Krantz om hur du får övertaget på motståndaren.

Finnkampen innebär som vanligt väldigt mycket prestige och heta dueller mellan två rivaler. Men för damlandslaget är det också en perfekt möjlighet att se var man står inför VM i Bratislava i december.
— Det är väldigt roligt att dra igång igen. Det är alltid speciellt att möta Finland och jag tycker att de är de roligaste matcherna att spela. Det är en chans för oss att finslipa på detaljer och det ska bli roligt att se var vi står och var de står, säger Krantz till Innebandymagazinet.

Hon har flera VM-guld och ett SM-guld i bagaget, men det betyder inte att hungern för att vinna ännu mer försvunnit och Krantz ser fram emot att säsongen drar igång igen.
— Det ska bli jättekul att dra igång igen, det är ju det här man går och längtar efter hela sommaren. För min egen del känns det bra, inga skador eller skavanker, det känns bra. Självklart är det SM-guld som ligger i fokus, men först ska vi ju ta oss dit. Det är flera delmål på vägen, men SM-guld är såklart huvudmålet.

Pixbos backklippa har nästan 10 säsonger på högsta nivå, 82 landskamper för Sverige och har stoppat många storstjärnor från att göra mål. Här är Isabell Krantz tips för att bli en bättre försvarsspelare.

1. Älska att försvara. Det viktigaste är att man har roligt när man spelar, att känna glädje i det man gör och för mig är det att se till att man inte släpper in några mål bakåt. Att täcka ett skott kan vara lika viktigt som att göra ett mål framåt. Det kan ha större betydelse än man tror.

2. En mot en. Jag försöker oftast styra ut forwarden mot kanten och inte låta dem gå in mot mitten av planen. Det är inte alltid lätt att bryta bollen när forwarden kommer i hög fart, så jag brukar försöka styra forwarden till ett sämre läge att göra mål. Där gäller det att använda kropp och klubba så att de inte kan trampa inåt.

3. Stirra dig inte blind på vad en forward brukar göra. Självklart har man koll på de största stjärnorna i varje lag man möter, men jag brukar inte lägga så mycket tid på att kolla innan match vad en forward brukar göra, eftersom alla spelare kan ändra taktik snabbt. Fokusera istället på varje individuell situation och att göra det bästa utav den.
Den här artikeln handlar om: