Ellen Rasmussen har varit framgångsrik i Malmö, men är inte nöjd med sina prestationer i landslaget hittills.
Foto: Björn Sandberg
Landslaget

Så ska du INTE göra - för att bli en bra målskytt

ANNONS

Ellen Rasmussen tipsar: ”Då är det lätt att det låser sig”

I helgen drabbar Sverige och Finland samman igen i den årliga Finnkampen. Ellen Rasmussen, till vardags i Malmö, vill visa att hon ska ha en plats i truppen som åker till Tjeckien i december för att försvara VM-guldet.
— Finland är ju precis efter oss så det gäller att vi sätter oss i respekt inför VM. De här matcherna blir extra viktiga eftersom vi inte har så många SSL-matcher innan VM, så det gäller att prestera nu för att ha en chans att få en plats i truppen, säger Rasmussen till Innebandymagazinet.

Rasmussen var med sina 41 poäng, en starkt bidragande orsak till att Malmö förra säsongen nådde SSL-slutspel för första gången i klubbens historia. Men trots framgångarna med klubblaget är Rasmussen fortfarande inte nöjd med sina prestationer i landslagströjan.
— Personligen tycker jag att det är dags för mig att visa upp det jag har i landslaget. Jag är inte nöjd med det jag presterat hittills och jag behöver prestera bättre för att få en plats i VM-truppen, säger Rasmussen.

Ellen Rasmussens tips för att bli en bättre målskytt.
1. Leta upp lägena. Våga utmana din back i en mot en-situationer för att ta dig in i farliga situationer. Våga dribbla eller skjuta istället för att alltid spela säkert. Håll dig nära kassen och var beredd på att stötta in returer.

2. Nöt på träningsplanen. Träna på skott i matchliknande situationer. Jag gillar att båga, trampa in från fickan och skjuta dragskott. Det hjälper att bara stå fem minuter och nöta skott på efter träning, men om du också tränar på att skjuta i matchliknade situationer, i fart, så kommer det också bli enklare att hitta målet när det riktig match.

3. Tänk inte att du måste göra mål. Om man innan match tänker att man som individ måste göra mål så är det lätt att det låser sig. Jag tänker bara på att gå ut och spela mitt spel och se till att laget gör mål. Om min kedja spelar bra så kommer lägena automatiskt.
Den här artikeln handlar om: