Kasper Hedlund är känd som en passningsspelare av rang.
Foto: IFF
Landslaget

Misstaget du bör undvika: ”Man behöver inte...”

ANNONS

Landslagsbacken och passningsgeniet Kasper Hedlund ger dig tipsen för att bli en framspelare av rang.

Sverige har tagit ut en stor trupp till matcherna i Finnkampen och det blir ytterligare en möjlighet för förbundskapten Mikael Hill att sätta sin prägel på landslaget. Något Mullsjöbacken Kasper Hedlund tror är betydelsefullt.
— Jag tror att det är väldigt viktigt för Hill att få såna här samlingar för att spela ihop laget och sätta det nya tänket. Det finns alltid saker att jobba på speltekniskt för att få oss att spela som Hill vill att vi ska spela.

Mullsjö har gått som tåget under försäsongen och radat upp segrar. Förra helgen blev det dock förlust hemma i Nyhemshallen mot Helsingborg.
— Allt har gått som på räls och kanske lite för enkelt under sommaren, så jag tror det var nyttigt för oss att få den väckarklockan. Det kan gå väldigt fort i innebandy om man inte är ödmjuk och gör jobbet. Men överlag har det varit en kanonförsäsong och det ser ljust ut inför nästa säsong.

Kasper Hedlunds tips för att bli en bättre passningsspelare
1. Lägg fokus på de enkla passningarna. Man behöver inte slå alla passningar genom fem spelare för att vara en bra passningsspelare. Lägg istället stor vikt på att slå de enkla passningarna på ett bra sätt. Träna på precision och hårdhet så att de sitter perfekt i rätt läge.

2. Ligg ett steg före. Var beredd på att få bollen och vet vad du vill göra med bollen innan du får den. Håll koll på var dina lagkamrater är så att du kan slå bollen direkt utan att behöva titta upp och leta.

3. Lär känna dina lagkamrater. Prata med dina lagkamrater om var de vill ha passningen när de skjuter direktskott exempelvis. Generellt så tycker jag att det är bra att slå passningen lite längre fram. Inte mitt mellan benen utan hellre mer mot den främre foten.
Den här artikeln handlar om: