Behöver ditt lag en skjuts i inspiration? Här är experttipsen du behöver för att komma igång.
Foto: Event-bilder.se
Landet runt

Expert: Så ökar ditt lag målprocenten i powerplay

Att ha övertaget i numerära över- och underlägen kan vara skillnaden på vinst och förlust i tajta matcher. Och det gäller att träna rätt. Elitcoachen David Jansson serverar dig de vassaste råden. ✔ ”Där tror jag många gör fel” ✔ ”Gör man inte det så...”

David Jansson är tidigare SSL-tränare och numera förbundskapten i Schweiz. En coach som är känd för att vara noga med detaljer i spelet.
- Det är viktigt att skilja på powerplayträningen och boxplayträningen, där tror jag många gör fel och kör båda samtidigt, säger Jansson till Innebandymagazinet.

Powerplay-tips
Under sin tid i Pixbo brukade David köra 20 minuter powerplayträning i veckan under säsong, och i regel alltid som matchförberedande, ofta dagen före match. Taktiken handlar om att fokusera på specifika ytor i boxarna och prata om förflyttningar.
- När man ska träna powerplay kan man i princip bara ställa upp och köra det på den ena planhalvan och ha någon form av skicklighetsträning för resten på den andra och så kan man hämta in en box åt gången.

1. Trigga boxspelarna
LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: