Så blir du boxplayspecialist - Kronbergs tips

ANNONS

Dalens Ketil Kronberg är ett ständigt hot för motståndarna i boxplay och är det någon som är van att producera mål i den spelformen så är det Kronberg.

Att göra mål i boxplay har blivit något av Ketil Kronbergs signum, tre gånger hittills under säsongen har han straffat ett lag när hans Dalen befunnit sig i boxplay. Innebandymagazinet bad Kronberg lista sina bästa tips och vad han tänker på så att just du ska kunna bli målskytt i boxplay.

Nummer 1:
- Fullt fokus i defensiven, man får inte tjuva någonting för då blir man straffad. Men det gäller att vara uppmärksam på om det blir en målvaktsräddning,brytning eller ett frislag och då sticka.

Nummer 2:
- Full fart frammåt, hitta snabbaste vägen till mål! Du har inte så mycket tid på dig.

Nummer 3:
- Hitta olika saker du kan göra när du kommer fri med målvakten men en speciell som du är säker, snabb och klinisk på. Du har ofta en spelare som kommer rusande i ryggen på dig.

Nummer 4:
- Prata ihop dig med de du spelar boxplay med. Prata med kompisarna och målvakten på förhand så att han till exempel vet vart du vill ha utkasten om han räddar ett skott så att du kan röra dig dit.

Nummer 5:
- Observera deras powerplay, är deras point långsam eller snabb. Vilken sida har de spelare som fuskar i hemjobbet.