Chris Härenstam kommenterar Innebandy-SM i SVT.
Foto: Sven-Oluf Jensen/SVT

”Innebandyn är hård och fysisk, ibland på gränsen”

SM-finalerna i innebandy sänds i SVT. Och redan står det klart att innebandyfrälsta och populära Chris Härenstam kommer agera kommentator. Här talar han ut om sin syn på innebandyn - och vad som krävs för att ta nästa steg. ✔ ”Det skulle ge mer publik” ✔ ”Dumma och onödiga kommentarer” ✔ Egna satsningen på innebandy: ”Blir väldigt roligt”

Mellan 2003 och 2007 hade SVT rättigheterna till innebandyns högsta serie. Det är alltså nästan tio år sedan som man senast sände sporten. Chris Härenstam njuter av nyheten.
- Om vi backar bandet så kändes det jättetråkigt att vi inte förlängde rättigheterna med innebandyn. Vi hade ett fantastiskt snitt i slutspelet på nästan 120 000 tittare, vilket var makalöst bra. Därför tycker jag det är otroligt roligt att innebandyn kommer tillbaka och inte minst ur ett personligt perspektiv. Jag har följt innebandyn under alla år, även när SVT inte haft rättigheterna. Jag kanske inte är lika uppdaterad som för tio år sedan men jag kan garantera för alla som läser det här att jag kommer vara det under SM-finalerna, säger Härenstam till Innebandymagazinet.

"Många fantastiska bollbegåvningar"
Myc
LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt