TV: Bjuder på drömstraff - även fast...

ANNONS

Fredrik Malmgren i Åkersberga är spelaren som stod för det läckraste målet i division 1 i helgen då han bjöd på ett straffslag som var utöver det vanliga. Att han dessutom har ett medfött handikapp som försvårar straffslaget gör det än mer imponerande! Se Fredriks läckra straff här!

Det var vid ställningen 3-3 i den andra perioden som Åkersberga tilldömdes ett straffslag. Fram klev Fredrik Malmgren och bjöd på ett konstnummer av sällan skådat slag.
- Jag har ett par varianter i bagaget, och det där är en av läckerbitarna jag plockar fram ibland. Jag hade gjort den en gång innan under försäsongen och den funkade bra då med. Och lagkompisarna var nöjda med att det blev mål och att den var snygg, säger Fredrik Malmgren till Innebandymagazinet.

Vad som gör Fredriks straff än mer speciell är att Fredrik spelar med ett handikapp. Han har den medfödda sjukdomen Dysmeli som innebär att man föds utan delar av vissa kroppsdelar. I Fredriks fall saknas höger underarm.
- Själva armen tar slut vid höger armbåge. Sedan har jag två fingrar där som är perfekt utformade för att hålla i en innebandyklubba, berättar Fredrik.

Och detta är inget som har hindrat Fredrik i hans innebandykarriär.
- Jag ser varje träning som ett experiment och testar nya saker konstant. Jag började spela när jag var sex år och har nu under de sjutton år som jag spelat utvecklat en funktionell teknik.

Vad har du för mål med din innebandy?
- Mitt egna mål är att få lira kontinuerligt och att göra bra prestationer. För lagets del har vi som mål att kvala uppåt mot allsvenskan. Vi vill komma topp fyra i tabellen och det ska bli kul att se om vi lyckas!

Ja så länge som du bjuder på sådana delikatesser lär du vara förste straffskytt i laget i alla fall!
- Haha, ja vi får hoppas på det!