Internationellt

Tränaren om självmålet: "Ett kungligt avslut"

ANNONS

Det var i helgen som Florbal Ustis David Stummer stod för vad som förmodligen blir årets självmål! Ett mål som lagets huvudtränare menar att Stummer kommer få höra om resten av sin karriär! Se det sjuka självmålet här!

Såväl publik som motståndare och med spelare blev chockade efter att David Stummer bjudit på årets självmål i den tjeckiska andraligan. En annan som också blev mycket överraskad var Florbal ustis huvudtränare Tomáš Syryčanský.
- Jag blev väldigt förvånad för jag stod mitt i skottlinjen när han sköt. Och sedan såg jag att målvakten inte hade en möjlighet att rädda hans kungliga avslut, säger Florbal Ustis tränare Tomáš Syryčanský till Innebandymagazinet.

Vad sa du till honom efter självmålet?
- Först ropade jag åt de andra spelarna att, ”säg inget till honom om målet” sedan gick jag fram till honom och sa ”Det kan hända vem som helst”. Men efter matchen var det mycket skratt och skämt från lagkamraterna. Han får räkna med att höra om detta misstag de kommande 20 åren, haha!

Har du under din tid inom innebandyn sett något liknande?
- Jag har faktiskt sett ett liknande mål en gång tidigare, fast det var i högstaligan i tjeckisk streethockey. Det var väldigt roligt även den gången!

Kommer David Stummer få någon form av specialträning nu så samma misstag inte sker igen?
- Självklart får han det. Nu genomgår han en psykologisk behandling av vår lagläkare och sedan får han träningsfritt hela veckan, haha! Nä han kommer nog studsa tillbaka bra från det här…
Den här artikeln handlar om: