Amanda Delgado Johansson är en av spelarna som gör debut i VM-sammanhang i Finland.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

VM-debutanten: ”Det som jag sett fram emot”

ANNONS

Amanda Delgado Johansson, till vardags i FBC Uppsala, är en av spelarna som debuterar i VM-sammanhang när det är dags för VM att avgöras i Finland.

Delgado Johansson är en av landslagets yngsta spelare, men fick en plats i VM-truppen när förbundskaptenen, Andreas Lundmark presenterade den tidigare under dagen.
- Jättekul, det som jag sett fram emot. Skulle vara häftigt om det blev en eventuellt final mot just Finland, i Finland, säger Delgado Johansson till Innebandymagazinet.

Hur länge har du haft som mål att nå VM-truppen?
- Jag blev ju uttagen för drygt ett år sedan, sedan har det känts bra och jag har fått förtroende. Ju mer tid man fått i landslaget, desto mer har det växt fram med tiden att nå VM.

Vad tror du ledningen vill ha ut av dig och ditt spel i VM?
- Att jag ska leverera lite mål och assist, men även slita och stå för ett bra arbete. Jag är ju en målgörare, det är en del av mig helt enkelt. Samtidigt känner jag mig trygg i gruppen, det finns en bredd och många som kan göra mål och kliva fram.

När Lundmark kommenterade sina spelare så sa han att Delgado Johansson kommer bli en av väldens bästa i framtiden. Någon press, det känner Delgado dock inte av.
- Nej då, det är bara oerhört kul att få höra sådana ord.
Den här artikeln handlar om: