Mattias Wallgren önskar att det hade funnits ett läger som Sweden Floorball Youth Camp när han själv var i 15-årsåldern.
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Wallgren: ”Önskar att detta funnits för mig”

ANNONS

Sweden Floorball Youth Camp arrangeras bland annat i Varberg, där lägerdeltagarna bland annat får träna med landslagsmannen Mattias Wallgren.

Varberg är en av fem orter som arrangerar Sweden Floorball Youth Camp mellan 29 oktober till 1 november. Och där får lägerdeltagarna träna tillsammans med SSL-profilerna Rikard Eriksson, Filip Stenmark och Mattias Wallgren, som gillar den här typen av läger.
- Jag tycker att det är jätteroligt att vara med på sådana här saker. Framförallt när det nu är spelare som är i den åldern där man verkligen kan vara med och påverka. Jag är ju även alltid med på Warbergslägret annars, där åldrarna är mer spridda och bland de lägsta där blir det ju mest lek. Men nu är spelarna i den åldern där man får chansen att dela med sig av den kunskapen man har, säger Mattias Wallgren till Innebandymagazinet.

Mattias kommer att finnas med under lägerdagarna och göra sitt för att stötta deltagarna.
- Som jag har förstått det så ska vi vara med och träna med deltagarna mer än att hålla i övningarna. Det finns det fasta ledare till. Sedan kommer vi säkert komma med feedback och ge tips och sådant. Men främst försöka inspirera genom vår närvaro.

Vilka fördelar ser du med att ha ett utvecklingsläger av den här typen?
- Jag tycker det är jättebra! Jag har ju följt debatten om distriktslags-SM, och jag köper väl argumenten från båda hållen. Men jag tycker det är tråkigt att det faller bort så många spelare, att man slutar för att man inte kommer med i distriktslaget. Så detta är ett jättebra sätt om man vill behålla bredden och i slutändan få mer spets.

Hade du önskat att det funnits ett läger som detta när du var i 15-årsåldern?
- Ja! Jag kom ju aldrig med i distriktslaget själv, så för min del hade det varit jättebra.
Den här artikeln handlar om: