https://static-cdn.esmg.se/4/images/IMG_0526 kopiera.JPG
Galante Carlström och Enström – två Västmanlandprodukter som skjutit guld till Falun.
Foto: Calle Ström

Superduon bakom Faluns Västmanland-satsning

ANNONS

I dagens Falun återfinns sju spelare som hämtats från det talangfyllda distriktet Västmanland, med stjärnspelarna Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström i spetsen.

Västmanland-fostrade spelare går att hitta i flera SSL-trupper, men det är i Falun som de allra vassaste har samlats. Men en av dem, Rasmus Enström, menar att han och sina lagkamrater från distriktet kunde ha spelat i en annan klubb: allsvenska Västerås.
- Om Västerås hade tagit hand om oss bättre så hade de kanske varit bäst i världen, eller långt fram. Men det blev som det blev, och sen finns det kanske inte de förutsättningar i Västerås som det finns i Falun, säger Enström till Innebandymagazinet.se.

Idag har Västmanland "bara" ett lag i SSL: damlaget Rönnby. I herrans högstaserie lyser distriktet med sin frånvaro i lagform.
- Det kör ihop sig lite med konkurrensen. Det är för många duktiga lag som tar spelare av varandra, säger Enström.

Samtidigt så tror han att den allsvenska nykomlingen har goda framtidsutsikter och att en SSL-plats kan vara möjlig inom ett par år.
- Ja, de jobbar för fullt med det. De vill komma tillbaka. De har gjort en omstart och nysatsning och är uppe i allsvenskan. Sen har de ju Christian Mattsson som är riktigt bra. Så jag tror det kan gå bra om de får in lite fler spelare.

Västerås får dock vänta på att de förlorade sönerna ska komma tillbaka till klubben. Idag spelar sju spelare från närområdet i Falun, och bakom det ligger Västmanlandprodukterna Enström och Alexander Galante Carlström.
- Både jag och Carlström har bra koll på de yngre som kommer fram. Sen är det ju rätt nära från Falun till Västerås. På den vägen har det blivit. Jag rekommenderade Adam Fernqvist att komma till klubben och sen har man en rätt bra dialog med sportchefen där, säger Rasmus.

I år får man sällskap av ett nytt namn från Västmanland – unga talangen Mattias Sohlberg från Sala Silverstaden.
- Min gamla tränare har tränat Sala, och vi har fått lite tips därifrån. Sen har jag sett honom några gånger och han är otroligt lovande. Det är kul att han väljer gymnasiet i Falun och att han vill komma till klubben. Han får bra förutsättningar för att lyckas, avslutar Rasmus Enström.