Föreningslivet och dess eldsjälar hyllades på torsdagskvällen.
Landet runt

Jan Inge Forsberg: "Fantastisk kväll"

ANNONS

Under torsdagskvällen avgjordes Eldsjälsgalan, där innebandyprofilen Jan Inge Forsberg fanns med som en av tre kandidater.

Titeln Årets Eldsjäl togs hem av Mikael Andersson från Kungälv Kyokushin Karate, efter en omröstning i direktsändning i TV4 med Ingvar Oldsberg som programledare. Men även Jan Inge blev hyllad för sitt innebandyengagemang sedan trettio år tillbaka, där har han legat bakom bildandet av Pixbo Walllenstam Innebandy, Renew Group och Sportpartiet.
- Det var en fantastisk kväll, en hyllning till idrotten och hyllning till ledarskapen inom svensk idrott. Det kändes fantastiskt att vara nominerad i den galan. Sen vinklas reportagen på olika sätt och jag tycker faktiskt inte att bilden av mig riktigt kom fram såsom jag tycker att den borde. Det blev mycket fixerat kring att våga satsa på kvinnliga tränare, vilket jag har gjort, men att man skapade en klubb för 30 år sedan som har blivit en stor förening med 1 000 ungdomar framkom inte överhuvudtaget. Sen att man engagerar sig politiskt i kommunen för att ge ungdomar bättre möjligheter och att få fram en helt ny matcharena framkom inte heller. Så det är många bitar man jobbat med under de här 30 åren som togs bort. Det finns mycket mer kring min och innebandyns historia, från att ha gått från ingenting till att bli en av Sveriges största sporter, som inte lyftes fram, säger Jan Inge Forsberg till Innebandymagazinet.se och fortsätter:

- Men tittar man på de reportage som visades så vinner karatekillen med all rätt, tycker jag. Han hade verkligen en story och fick in någonting under de två minuterna som satte sig i huvudet. Som tävlingsmänniska hade man gärna sett sig själv och innebandyn stå där som vinnare, men vi var tre stycken bland 10 000-tals ledare så det är klart man får vara nöjd. Man kommer vara jättenöjd och stolt såklart.

Nu går arbetet vidare för Jan Inge. Bland annat ska en ny arena ska byggas i Härryda till 2017 och hans stora mål är att få se en OS-final i innebandy.
Den här artikeln handlar om: