Helsingborg hoppas att den danska publiken kommer att stötta dem i Helsingör.
Foto: Fredric Berggren

Måstematch i Danmark: ”Danskarna håller på skåne"

ANNONS

På lördag spelas den sista omgången av SSL. Och Helsingborgs del blir avslutningen speciell i dubbel bemärkelse. Man möter Warberg i vad som kan bli ett direkt avgörande möte, och man gör det utomlands i Helsingör, Danmark.

I normala fall skulle denna match givetvis spelas i nybyggda Helsingborg Arena men när Sveriges största TV-produktion, Melodifestivalen, är i staden får man vackert flytta på sig.
- Bakgrunden är ganska enkel. Det fanns ingen annan hall i området tillgänglig, så vi började titta oss runtomkring och danskarna tände på iden att lägga den i Danmark så då hamnade vi där. Det är en bra hall vi kommer spela i, i Helsingör där man brukar spela handboll och innebandy. Svårt att säga vilken svensk hall den är lik men den har läktare åt alla håll. Sedan är det TV-match så man lägger in TV-mattan där, säger FCH:s general manager Kent Göransson till Innebandymagazinet.se

Nu när tabelläget är som den är. Hade ni då önskat att ni haft möjligheten att istället spela i er egna hall, framför er egna hemmapublik?
- Man vill ju alltid spela hemma, det är inget konstigt med det, men vi har ju vetat om detta hur länge som helst. Men detta ska bli vår hemmahall. Danskarna stöder Skåne!

Hur mycket påverkar det laget tror du att ni spelar i Danmark?
-Ingenting. Det skulle förvåna mig ytterst mycket om så var fallet med tanke på vad som står på spel.

Hur ser du på upplevelsen generellt om man utelämnar matchens betydelse?
- Vi har ju pratat om att vi ska få en bredare sport totalt sett. Nu blir det lite speciellt när det är en så otroligt viktig match med. Det kan kan säkert locka fler intresserade. Men detta gör vi för att få sporten och växa. Storvreta och Warberg spelade ju i Schweiz för något år sedan. Jag tror ju att utbyte med andra nationer aldrig är fel.

Slår ni Warberg och säkrar en slutspelsplats?
- Ja det gör vi! Jag tycker att vi är i en ganska bra form men inte fått ut allt i de sista matcherna. Så känslan är att vi är i bra form och spelar vi vårt spel så bör det gå vägen.