Opinion

Så går snacket i Finland om truppen

ANNONS

Det har varit diskussioner här i Finland kring några spelare i finska landslaget som vissa menar är för gamla eller inte tillräckligt bra längre. Den mest kontroversiella spelaren har varit...

Det har varit diskussioner här i Finland kring några spelare i finska landslaget som vissa menar är för gamla eller inte tillräckligt bra längre.

Den mest kontroversiella spelaren har varit Sami Koski som har lyckats väldigt bra i Salibandyliiga, men aldrig riktigt har fått sitt genombrott på internationell nivå. Vissa säger att han inte är tuff nog och har de fysiska egenskaperna som krävs.

Sen har vi Kari Koskelainen som var en överraskning för mig i truppen till Finnkampen. En som spelar i Schweiz och som jag också tycker varit omdiskutabel, då folk inte riktigt ser honom spela under säsongen och man är inte säkra på om han är bra nog för landslaget längre.

En annan som diskuteras är Juha Kivilehto. Jag tror att mycket av den kritiken har att göra med att hans lag SPV gjorde en så dålig säsong förra året och att han spelade för Loviisan för ett år sedan. Han är också kritiserad för att inte vara så snabb längre.

Jussi Piha är en bra spelare och jag är inte säker på varför han inte kom med den här gången. Det har pratats om hans fysik och att den inte skulle hålla, men det är jag inte så säker på. Han, Sami Johansson, Markus Kulmala, Nico Salo och Krister Savonen formerade den bästa femman i Salibandyliiga förra säsongen enligt min mening.

Yngre spelare som jag tycker borde få fler chanser till landslagsspel är Otto Tikka (Happee), Tuomas Iiskola (Erä) och Sami Johansson (Classic). Peter Kotilainen är också en av de yngre som "bubblar" strax under men han hade en väldigt svår säsong i fjol.

Men självklart, den senaste truppen är inte den sista vi kommer se före VM. Tero Tiitu kommer förmodligen att finnas med och det har varit en stor trupp under sommarlägren. Så ledningen Kettunen, Jäntti och Ahonen har scoutat och sett väldigt många spelare i år.

Läs även
Finlands herrtrupp till Finnkampen
Den här artikeln handlar om: