Med rätt hook och rätt träning kan du bli nästa zorrospecialist i legendaren Janne Tähkäs fotspår...
Landet runt

Lär dig zorra i sommar - på sju dagar

Kommer du verkligen kunna slita dig från klubba och boll trots sol och sommarvärme? Nej, tänkte väl det. Och vad vore då bättre än att lära sig något helt nytt att chocka motståndarna med till hösten. Zorroexperten Jesper Alm guidar dig - på sju dagar!

Hur lång tid det tar att lära sig zorra är beroende på hur pass bra man vill lära sig. Men har man teknik sedan innan och vill kunna zorra bollen fram och tillbaka så kan man lätt göra det på en vecka med intensiv träning.

Enklast är att köpa ett färdighookat zorroblad med tydlig grop i toppen, exempelvis Evo3 Hook. Det fungerar faktiskt väldigt bra. Själv började jag dock inte med något sånt, man kan hooka själv och då gäller det att testa sig fram.

Börja med att lägga bollen på bladet i luften.. Det var så jag själv gjorde när jag skulle zorra. Få in känslan genom att testa föra bollen åt ena sidan, och stanna upp innan du drar tillbaka. För mig gick det halvbra från början, vissa som har bra teknik lyckas snabbt medan det kanske tar mer tid för en "industriback".

Utgå seda
LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: