Danmark missade VM senast. Efter dagens skrällseger över Tyskland har nu landet mycket goda chanser att kvalificera sig
Foto: IFF
Internationellt

Holtz efter skrällen: ”Hoppas de fixar det ändå"

ANNONS

VM-kvalets första skräll är ett faktum. Tyskland, sensationell VM-fyra ifjol förlorade sin inledande kvalmatch mot Danmark med 4-3. - Nu kan det bli en målskillnadsaffär men jag hoppas och tror att grabbarna fixar det ändå, säger Fredrik Holtz, som inte är med och spelar, till Innebandymagazinet.se.

Tyskland var senaste herr-VM:s stora överraskning då man nådde hela vägen till semifinal innan det tog stopp mot Sverige. Nu ska laget kvala sig till VM i december och man åkte på en ordetnlig käftsmäll direkt när Danmark överraskande gick segrande ur striden och vann med 4-3.
- Jag satt hemma och tittade på matchen. Det var jämnt minst sagt men danskarna fick ju in ett mål på slutet, säger Fredrik Holtz.

Fredrik själv är inte med landslaget nere i Holland. Och det beror på både fysiska och ekonomiska skäl.
- Det beror på två faktorer. Det är både en fysisk och ekonomisk fråga. Jag känner att jag är i riktigt god fysisk form nu och får spela mycket i klubblaget. Och jag vet att jag skulle få spela väldigt mycket med landslaget och antagligen bli rätt sliten då. Det är inte värt att riskera slutspelet för det. Sedan spelas ju kvalet i Holland i år och den här gången ville inte förbundet gå in med några pengar till resa.

Med du och förbundskapten Soutter har en bra relation trots allt?
- Ja absolut! Vi har haft en bra dialog och han är ledsen för att det är som det är. Men det är det tyska förbundet återigen. Jag tror de gick back en halv miljon euro när de arrangerade U19-VM. Pengar som kunde satsats på herrlandslaget istället. Men återigen satsade man fel där.

Dagens förlust till trots. Tror du Tyskland grejar en VM-plats?
- Ja det tror jag absolut. Jag hade lite dålig koll på Danmark men nu kan det ju bli en målskillnadsaffär för att ta sig vidare så det blir lite tufft.

Du får höra av dig till dina lagkamrater i landslaget och peppa dem
- Det har jag redan gjort. Jag har sagt åt dem att inte gräva ner sig utan bara köra vidare.
Den här artikeln handlar om: