I helgen avgörs det vilket lag som står som slutsegrare i grundserien säsongen 2012/13.

Inför sista omgångarna i SSL dam

ANNONS

Slutspelsplatserna är redan klara med två omgångar kvar att spela i damernas superliga. Istället sker kampen i toppskiktet av tabellen där Djurgården, KAIS Mora och IKSU gör upp om förstaplatsen, medan Dalen och Rönnby och gör upp om den eftertraktade fjärdeplatsen. Så här är läget i ditt lag inför de avslutande två omgångarna.


Djurgårdens IF IBF
Tabellplacering: 1
Poäng: 63
Målskillnad: +93 (175-82)
Kvar att möta: KAIS Mora (Borta), IKSU (Hemma)
Förutsättningar: Har mer eller mindre varit tabelletta sedan den första omgången, men kan riskera att tappa topppositionen de sista två omgångarna då man möter båda de andra topplagen KAIS Mora och IKSU.


KAIS Mora IF
Tabellplacering: 2
Poäng: 60
Målskillnad: +88 (182-94)
Kvar att möta: Djurgården (Hemma), Rönnby (Borta)
Förutsättningar: kan vid storseger över Djurgården avancera upp till förstaplatsen redan på fredag. Möter avslutningsvis ett formstarkt Rönnby som har en seedningsplats att spela för på söndag, så en tuff avslutning väntar Mora.


IKSU
Tabellplacering: 3
Poäng: 58
Målskillnad: +82 (167-85)
Kvar att möta: Karlstad (Hemma), Djurgården (Borta)
Förutsättningar: Har fortfarande en teoretisk chans att sluta som etta i serien om övriga matchers resultat går deras väg. kan bli en direkt avgörande seriefinal mot Djurgården på söndag.


IBK Dalen
Tabellplacering: 4
Poäng: 48
Målskillnad: +36 (116-80)
Kvar att möta: Falun (Borta), Jönköping (Hemma)
Förutsättningar: Har två rätt sköna avslutande matcher mot lag som inte har något att spela för. Slåss mot Rönnby om den viktiga fjärdeplatsen i serien, där man just nu sitter i förarsätet och har allt i egna händer.


Rönnby IBK
Tabellplacering: 5
Poäng: 47
Målskillnad: +44 (124-80)
Kvar att möta: Täby (Borta), KAIS Mora (Hemma)
Förutsättningar: Bör inte ha några större problem med att avförda Täby, men det krävs nog även seger mot KAIS Mora på söndag om man ska kunna knipa den åtråvärda fjärdeplatsen i serien.


Endre IF
Tabellplacering: 6
Poäng: 43
Målskillnad: +23 (141-118)
Kvar att möta: Pixbo Wallenstam (Borta), Huddinge (Borta)
Förutsättningar: Har fortfarande en teoretisk chans att nå en fjärdeplats men då ska många resultat gå lagets väg. Matchen mot Dalen på fredag kan visa sig viktigt.


IBF Falun
Tabellplacering: 7
Poäng: 39
Målskillnad: +20 (152-132)
Kvar att möta: Dalen (Hemma), Linköping (Borta)
Förutsättningar: Har säkrat en slutspelsplats, och har egentligen inte så mycket mer att spela för än att slipa formen inför slutspelet.


Pixbo Wallenstam IBK
Tabellplacering: 8
Poäng: 39
Målskillnad: +9 (129-120)
Kvar att möta: Endre (Hemma), Karlstad (Borta)
Förutsättningar: Samma läge som Falun. Slutspelsplatsen är redan säkrad så den morot man har är att utmana Falun om sjundeplatsen i serien.


Huddinge IK
Tabellplacering: 9
Poäng: 26
Målskillnad: -26 (113-139)
Kvar att möta: Linköping (Borta), Endre (Hemma)
Förutsättningar: Har absolut ingenting att spela för. kontraktet är säkrat och man har ingen möjlighet att nå slutspel. Nu gäller det bara att avsluta säsongen med stil och behålla sin tabellplacering.


Täby IS IBK
Tabellplacering: 10
Poäng: 23
Målskillnad: -58 (101-159)
Kvar att möta: Rönnby (Hemma), Sala Silverstaden (Borta)
Förutsättningar: Även här är kontraktet säkrat. har en chans att utmana Huddinge om niondeplatsen, då man jagar tre poäng bakom.


Karlstad IBF
Tabellplacering: 11
Poäng: 22
Målskillnad: -32 (81-113)
Kvar att möta: IKSU (Borta), Pixbo Wallenstam (Hemma)
Förutsättningar: Säkrat kontraktet, men vill säkerligen avsluta säsongen fint så att man når en bättre position än fjolårets tolfteplats.


Jönköpings IK
Tabellplacering: 12
Poäng: 19
Målskillnad: -47 (93-140)
Kvar att möta: Sala Silverstaden (Hemma), Dalen (Borta)
Förutsättningar: Fick kvala förra säsongen men har denna säsongen redan säkrat kontraktet. skulle om resultaten går lagens väg kunna avancera ytterligare än placering.


Sala Silverstaden IBK
Tabellplacering: 13
Poäng: 10
Målskillnad: -99 (64-163)
Kvar att möta: Jönköping (Borta), Täby (Hemma)
Förutsättningar: Har ingen möjlighet att nå upp till säker mark, och det skulle krävas ett mirakel för att Linköping skulle ta sig förbi Sala. Räkna med att laget redan nu har börjat fokusera på den kommande kvalserien.


Linköping IBK
Tabellplacering: 14
Poäng: 4
Målskillnad: -133 (68-201)
Kvar att möta: Huddinge (Hemma), Falun (Hemma)
Förutsättningar: Har en minimalistisk chans att komma ikapp Sala, men den är så liten så den knappt räknas. Linköping tänker nog redan nu på nästa säsong i division 1.