Toppmatch blev förnedring - 20-2

ANNONS

Serietvåan i division I västra götaland, Lerum, åkte till en oviss bortamatch mot seriefyran Stenungsund. Men det slutade med att Lerum hade lekstuga och vann med 20-2. - Det här måste vara det värsta som hänt i Stenungsunds innebandyhistoria, säger det förlorande lagets tränare, Glenn Johansson, till Innebandymagazinet.

Frågan alla ställer sig Stenungsund, vad hände?

- Det var världsrekord i mental kollaps. Vi gick in i säsongen med en generationsväxling och visste inte var vi stod. Vi lyfte upp juniorer och anammade ett försvarsspel. Innan den här matchen pratade jag med Lerums tränare och sa att ”klart vi är nöjda med säsongen, vi har ju släppt in näst minst mål i serien”. Sedan kom det här, säger Glenn Johansson och fortsätter:

- Lerum är duktiga men så här jävla duktiga är inte. Vi hade 257 betalande åskådare och så förlorar vi med 20-2. Du kan slita och kämpa och visa för dina lagkamrater att det här inte är okej. Men det gjorde vi inte.

Stenungsund hade sitt ordinarie lag. Man började på två backpar och tre kedjor men gick efter 0-4 på nio minuter upp och toppade laget och spelade på två femmor.

- Efter första perioden sa vi ”att 0-6, det här blir tufft” men vi sa också att ”killar, de här första 20 minuterna så kan det inte se ut, nu går vi in och kämpar”. Jag tror inte det hade spelat någon roll vad jag sagt.

Lerum vann perioderna med 6-0, 10-2 och 4-0.

- Jag har spelat innebandy i hela mitt liv men aldrig varit med om maken. De gjorde 3-0, 4-0, 5-0, vi försökte ändra men inget hjälpte. Jag skäms faktiskt. Det är en toppstrid mellan Lerum och Göteborg i den här serien och nu gav vi Lerum massor av plusmål. Från min sida kan jag bara be Göteborg om ursäkt, avslutar Glenn Johansson.

Läs mer
Matchfakta: Stenungsund-Lerum 2-20
Tabell och resultat division I västra götaland