Eriksdalshallen används flitigt av Stockholmsinnebandyn, hallbristen i huvudstaden är dock akut och Stockholms Innebandyförbund jobbar hårt för att lösa problemet.
Foto: Robert Rappel
Landet runt

Stockholm: ”Vi har få invandrare”

ANNONS

Brist på inomhushallar är ett stort problem för innebandyn i Stockholm. Nu tar Stockholms Innebandyförbund i med hårdhandskarna för att få till en förändring. - Vi jobbar stenhårt för att skapa forum där vi kan diskutera sakfrågan med de ansvariga politikerna, säger kanslichef Stig Nystedt till Innebandymagazinet.se.

Hallbrist i Stockholmsområdet har varit ett snudd på akut problem under flera år, vilket har begränsat innebandyn i distriktet. Stockholms Innebandyförbund har tröttnat och vill få till en attitydförändring hos de styrande politikerna - genom att arrangera ett flertal möten med de inblandade parterna.
- Det har byggts många konstgräsplaner för fotbollen under de senaste åren. Nu är det verkligen hög tid att bygga fler inomhushallar. Det är en lång process, men vi måste börja i någon ände, säger Stig Nystedt.

I övrigt är Nystedt nöjd med utvecklingen under fjolårssäsongen.
- Absolut. Vi har startat distriktslagsverksamhet för 14-åringar, orsaken är att vi vill avdramatisera hetsen kring 15-årsuttagningen i Stockholm. Genom att hålla föreläsningar för föreningar och framtida ledare, har vi som målsättning att dämpa hetsen kring distriktslagen.

Även internt har SIBF utvecklats.
- Vi har blivit mer effektiva som organisation, när det kommer till digitala dokument och hemsidor har vi inte direkt legat i topp, men nu har vi kommit en bit på vägen – även om mer kan göras.

Utöver hallproblematiken, vad handskas ni med för problem?
- Vi har numerära problem på flicksidan, generellt sett är det även få ungdomar med invandrarbakgrund som spelar innebandy. Det är två områden som vi kommer att lägga ner tid och kraft på.

Vilken förening anser du var distriktets hetaste ifjol?
- Hässelby utsågs till årets förening, utmärkelsen grundar sig främst på hur klubben har utvecklats. Utöver Hässelby vill jag även lyfta fram Bele Barkarby och Älvsjö AIK, föreningar som också har utvecklas bra och som även hjälpt oss i många sammanhang – som distriktsfinalerna.

Magnus Dalsvall, ordförande i Hässelby SK Innebandy, är av förklarliga skäl belåten med fjolårssäsongen.
- Det är väldigt kul att ha tilldelats utmärkelsen, det är bra drag i föreningen för tillfället. Hässelby består av cirka 40 lag och vi har alltid strävat efter att agera korrekt på matcher och inte lämna WO, vi har alltid skött våra åtaganden och det har lönat sig. Vi är en bra plantskola och har format ett antal talanger som spelar i superligan.

Hur ska ni vidareutveckla föreningen nästa säsong?
- Vi har anställt en sportchef på halvtid, Sonny Andersson, ambitionen är att han ska fungera som en röd tråd i föreningen. Det finns en risk att enskilda lag blir som egna föreningar, men med den här lösningen kan vi motverka den utvecklingen.
Den här artikeln handlar om: