https://static-cdn.esmg.se/4/images/Centralstation_sm final_2010_Mika Kohonen_Henrik Stenberg.jpg
Storvreta skall spela Europacupgen för första gången i oktober. Superdramat i Finland avgjordes via lottning. Något som Mika Kohonen (och Henrik Stenberg) ser fram emot.
Foto: Jesper Mattsson

Lottning tog Storvreta till Europa!

ANNONS

Det är inte första april men håll med om att det låter som ett aprilskämt. Storvreta är kvalificerad för Europacupen i Lettland i oktober efter lottdragning! - Det känns inte alls sportsligt, det är inte så man vill gå vidare, säger Storvretas Mika Kohonen till Innebandymagazinet.se.

Svenska mästarna Storvreta är i Europacupslutspel efter stort drama. Det krävdes lottdragning mellan Storvreta och Tapanila Erä då dagens match slutat 4-4 efter 60 minuter.

Detta efter att Storvreta varit i ledning med både 3-1 och 4-3.
- 4-4 var rättvist sett till matchen, men vi kom inte upp till vår vanliga nivå, men Erä spelade fin innebandy. Vi gjorde vissa saker bra, men som helhet var det inte vår vanliga nivå, menar Kohonen.

Eftersom båda lagen under fredagen och lördagen vunnit med 7-3 mot Tigers Langnau visst lagen om att det skulle bli lottning om det blev ett oavgjort resultat.

Storvreta var i ledningen med 7-0 mot Tigers Langnau och kunde spelat på Eräs resultat, men istället släppte laget in tre bollar till slutresultatet 7-3.
- Jag tänker framåt och inte på några om eller men. Regler är regler och vi visste att det kunde avgöras på detta viset.

Lottningen gick till så att det stod en skål med två bollar. IFF-representanten (Michael Lachenmaeir) drog vinnaren Storvreta IBK och gjorde den sedvanliga "vi kontrollerar att det står Tapanila Erä på den andra lappen"