Storvreta firar sitt första SM-Guld!
Fotograf: Jesper Mattsson

Fredriksson: Logiskt att Storvreta vann

ANNONS

Nja, det saknades en växel idag för Caperiotäby, samtidigt levererade Storvretas förstafemma precis som förväntat. Därför är Storvreta svenska mästare 2010. Jag utnämner även Mika Kohonens smarta direktskott på frislag som betydde 3-1 som matchavgörande för finalen.

Det märktes att Mika Kohonen och Hannes Öhman, de enda som hade SM-guld tidigare trivdes i Globen. Det visade inte minst deras publikfriande måljubel vid 3-1 målet samt 4-2 målet.

Henrik Stenberg är ”the next one” och han levererade i sin första SM-final. Han kommer att vinna fler SM-guld, det är jag säker på. Det kommer även Storvreta att göra. Klubben från Uppsala har drömt om den här eftermiddagen under hela 2000-talet. Ungdomsklubben som blev elitklubben som efter många om och men äntligen blev svenska mästare. De valde 2005/06 att satsa på Mika Kohonen. Det var han som skulle leda Storvreta till guldet. Det tog tid men nu var det faktisk han som var ledstjärnan i de nya svenska mästarna. Det är Mika som styr laget och det är han som visar vägen med sitt snabba direktspel. Mika vill spela med snabba tillslag och fart. Hans parhäst sedan tio år tillbaka, Hannes Öhman hittar varandra mer än bra. Hannes Öhman som till hösten fyller 34 år har fått en nytändning. Det kan mycket väl ta honom till VM på hemmaplan i december.

Caperiotäby förmådde inte att komma till i finalen. De försökte men hade inte den där sista kraften som behövdes. Storvreta kändes lite tyngre och jag är säker på att de flesta som gick hem ifrån Globen ändå tyckte att finalen fick ett rättvist slut.

Grattis Storvreta!