Fredrik Holtz gjorde två mål i den fjärde och avgörande semifinalen mot Warberg. Här firar han efteråt med Mattias Mikulski.
Fotograf: Albin Roslund

Storvretas första final genom tiderna

ANNONS

Storvreta är finalklara efter en 3-4-seger på bortaplan i Sparbankshallen i Varberg. Efter två suddenvinster blev det till sist 3-1 i semifinalserien mot Warberg. Fredrik Holtz gjorde hälften av bortalagets mål i den fjärde semin. - Grymt, det har vi strävat efter hela säsongen, säger han till Innebandymagazinet.se.

Det var dock hemmalaget Warberg som inledde bäst. Johan Anderson gav Warberg ledningen 18.11 in på den första perioden.

- De var bättre i början. Vi visste att de skulle komma med sin anstormning. Men vi står emot ganska bra och de leder bara med ett mål, säger Storvretaforwarden Fredrik Holtz.

Storvreta tog över matchen i den andra perioden och gjorde tre mål samtidigt som Warberg drog på sig tre utvisningar.

- Vid min första mål (1-1) kommer jag in i min favoritposition och får iväg ett dragskott förbi Sjögrens högre kryss. Det andra är ett powerplay-mål på en intränad variant, säger tvåmålsskytten.

Slutet av matchen bjöd på en hel del dramatik. Med 1.17 minuter kvar att spela reducerar Kimmo Eskelinen till 3-4. Närmare än så kom inte Warberg.

- Vi var inte säkra på segern förrän matchuret stod på 20.00. Kimmo har ju varit duktig i slutspelet och med målet fick de häng på oss. Men vi har en fantastisk målvakt (Viktor Klintsten). Grymt, det har vi strävat efter hela säsongen. Det känns fantastiskt roligt, avslutar Holtz.