Sök
https://static-emp.s3.amazonaws.com/4/images/Gullstrand_hallbäck_090118.jpg
Marcus Gullstrand redo för en hel säsong i Helsingborg efter skadan, däremot slutar gamle storspelaren Magnus Hallbäck. Tips på förändringar på listan? Maila sillyseason@innebandymagazinet.se.
Foto: Roger Nielsen
SSL herr

Silly season superligan 2009

Innebandymagazinet.se presenterar här allt du behöver veta om årets silly season. Uppdaterat med de senaste klara övergångarna och de rykten som florerar i innebandysverige.

AIK
Klara:
In: David Gillek, f, Jönköping, Emanuel Antener, f, Floorball Köniz (Sch), Kevin Lundgren, f, Jönköping, Patrik Stanley, c, AIK, Mikael Lemker, tränare, Hässelby.

Ut: Niklas Jihde, f, slutar, Daniel Schmidt, b, Hammarby, Niclas Ånmark, f, Balrog.

Rykten:
In: Daniel Thorsson, b, Älvsjö.

Ut:
Balrog B/S IK
Klara:
In: Niclas Ånmark, f, AIK, Rikard Berg, f, Onyx (lån), Robin Blank, b, Älvsjö, Marcus Håkansson, b, Huddinge, Daniel Snellman, mv, Huddinge, Filip Ausmaa, mv, Huddinge, Tony Bromé, f, Huddinge, Patrik Kareliusson, f, Huddinge, Patrik Sirenius, f, Huddinge, Emil Söderström, f, Huddinge.

Ut: Markus Palokangas, f, Tyresö Trollbäcken, Pascal Nieth, mv, Grünenmatt, Schweiz, Alexander Lydecker, b, Södertälje IBS, Alexander Lydecker, b, Södertälje IBS, André Lindman, f, Tullinge, Joakim Hillborg, f, klubb oklar.

Rykten:
In:

Ut: Mikael Karlsson, f, Hammarby.

Caperio/Täby
Klara:
In: Andreas Ackevi, b, Järfälla, Niclas Eriksson, b, Hässelby, Kalle Berglund, f, Grünenmatt (Sch), Joakim Nothén, b/f, Hässelby.

Ut: Filip Urwäder, b, Chur UH (Sch), Mats Blomberg, b, Nynäshamn, Conny Svensson, tränare, landslaget

Rykten:
In:

Ut:

IBK Dalen
Klara:
In: Kim Lundström, f, RIG Umeå, Victor Selindh, f, FBC Göteborg, Erik Sandlund, f, Wibax Piteå, Sebastian Håkansson, f, Finspång, Yngve Nordin, b, Umeå City, Håkan Wirtala, tränare, hockeyklubbar, Peter Grönroos, b, Sandåkern.

Ut: Mathias Hofbauer, c, Wiler-Ersigen (Sch), Marc Dysli, b, Langnau Tigers (Sch), Christoph Hofbauer, f, Wiler-Ersigen (Sch), Petri Ikonen, b, Finland, klubb oklar, Urban Karlsson, tränare, damlaget, Alexander Bodén, f, Grasshoppers (Sch), Patrik Lundström, b, Grasshoppers (Sch), Fredrik Hörnkvist, mv, slutar, Daniel Marklund, f, slutar, John Lehnberg, b, Granlo, Ville Lahdensuo, b, klubb oklar

Rykten:
In:

Ut:

Falun
Klara:
In: Henrik Olsson, b, comeback, Rasmus Enström, f, Västerås, Jakob Lundmark, f, Umeå City, Milan Garcar, b, Tatran, Tjeckien, Patrik Bäck, sportchef, Mattias Carlgren, b, Warberg, Linus Hansson, c, Falun Ungdom, Henrik Olsson, b, comeback, Daniel Apelqvist, b, Falun Ungdom.

Ut: Teodor Lindberg, mv, Visby, Fredrik Campese Olsson, b, slutar, Falun Ungdom, Mattias Lindberg, f, Alba (åter lån), Jonas Carlgren, b, Visby, Mattias Kokkonen, c, Gävle, Gustav Zetterberg, f, Visby, Johan Asmus, b, Örebro, Erik Hasselberg, b, Gävle.

Rykten:
In:

Ut:

FC Helsingborg
Klara:
In: Juha Kivilehto, b, SSV (Fin), Simon Klein, f, Västerås, Marck Lundberg, b, Rødovre (Dan), Tommy Midtsveen, f, Gjelleråsen IF (Norge), Linus Andersson, c, Engelholm, Fredrik Karlsson, f, Röke, Martin Jönsson, mv, Höllviken, Peter Lindström, b, juniorlaget.

Ut: Johan Astbrant, b, Vimmerby, Lars Petter Nielsen, mv, Vv84, Peter Vilkman, f, Vv84 (kvar i FCH som asstränare), Fredrik Karlsson, f, Röke, Magnus Hallbäck, f, slutar.

Rykten:
In: Henrik Larsson, f, Helsingborgs IF.

Ut:

Järfälla IBK
Klara:
In: Emil Strandvad, f, RIG Umeå, Stefan Willén, mv, Åkersberga, Adam Wiman, b, RIG Umeå, Fredrik Stenswed, c, AIK J, Oliver Lindqvist, b/c, juniorlaget.

Ut: Andreas Enström, mv, Handen, Jonas Thomsson, Winterhur Rychenberg (Schweiz), Armin Brunner, klubb oklart (Schweiz), Andreas Ackevi, Caperio/Täby, Patrik Stanley, AIK, Robin Mattsson, Gjelleråsen (Norge), Andreas Hagert, b, Bollstanäs, Patrik Schantz, f, klubb oklar, Jonas Hansson, b, slutar.

Rykten:
In:

Ut:

Pixbo Wallenstam
Klara:
In: Andreas Gralén, MV, Halmstad, Janis Jansons, f, Talsi (Lettland), Lars-Göran Nilsson, c, FBC Göteborg, Daniel Karlander, f, FBC Göteborg. Joel Rauswall, c, Marstrand, Christoffer Axelsson, mv, juniorlaget, Sebastian Ottosson, b, juniorlaget, Oskar Henriksson, c, juniorlaget, Sandro Agus, f, juniorlaget, Christian Reichenberg, f, juniorlaget, Mikael Lindkvist, tränare, Lindome.

Ut: Jerker Lundgren, f, slutar, Henrik Delborn, f, slutar, Daniel Dahl, b, slutar, Kalle Brännberg, f, Ticino Unihockey (Schweiz), lånas ut, Mattias Johansson, f, Lindås.

Rykten:
In:

Ut:

IK Sirius
Klara:
In: Mikael Karlsson, mv, Storvreta IBK, Henrik Esbjörnsson, c, Gävle, Tommi Kivilehto, b, Helsingfors IFK, Patric Kettil, c, 7-härad, Patrik Jansson, f, Storvreta Ungdom.

Ut: Anders Blombergsson, b, Loke, Dan Johansson, f, Storvreta, Simon Hoffman, mv, Århus (Danmark), Fredrik Hasth, c, Århus (Danmark).

Rykten:
In:

Ut:

Storvreta IBK
Klara:
In: Fredrik Holtz, f, Mullsjö, Peter Svensson, f, Örnsköldsvik, Dan Johansson, f, Sirius, Joakim Olsson, f, Hagunda.

Ut: Mikael Karlsson, mv, Sirius, Mikael Fredriksson, c, FBC Uppsala, Niklas Wallén, b, FBC Uppsala, Fredrik Lindgren, f, klubb oklar, Lars Kjellgren, f, klubb oklar, Christian Isaksen, f, Västerås.

Rykten:
In:

Ut:

Tyresö Trollbäcken
Klara:
In: Markus Palokangas, f, Balrog, Fredrik Ström, c, Älvsjö, Fredrik Cederborg, c, comeback, Sonny Andersson, b, Engelholm, Michael Jacobson, c, Lok Reinach.

Ut: Lars Lindelöf, f, Nynäshamn (åter lån).

Rykten:
In:

Ut:

Umeå City IBK
Klara:
In: Henrik Söderkvist, f, UHC Grünenmatt (Sch), Erik Forsgren, f, Ersboda, Peter Reinholdt, f, Ersboda, Mattias Hedlund, b, Ersboda.

Ut: Mikael Nordvall, f, Thorengruppen, Jakob Lundmark, f, Falun, Ole Mossin Olesen, Tunet, Norge, Yngve Nordin, f, Dalen, Thomas Straete, c, Slevik, Norge, Joel Hedlund, b, slutar, Robert Hortlund, b, slutar, Björn Lindholm, b, Hammarby.

Rykten:
In: Ville Lahdensuo, b, Dalen.

Ut:

Warberg
Klara:
In: Rikard Eriksson, c, RIG Umeå, Henrik Olofsson, c, Jönköping, Viktor Matsenius, tränare, Växjö, Johan Bengtsson, f, Växjö, Tony Eriksson, c, Alligator Malans, Sch,

Ut: Mathias Larsson, b, slutar, Anders Östling, f, slutar, Mattias Hasselström, c, Lidköping, Anders Forsström, tränare, Joakim Friberg, f, Tvååker, Mattias Carlgren, b, Falun.

Rykten:
In:
Ut:

Västerås IB
Klara:
In: Magnus Cederberg, f, Surahammar, Ola Thimrén, tränare, Bollstanäs, Tobias Hjelm, f, Surahammar, Mikael Lindholm, f, MIK Västerås, Jani Muntila, b, comeback, Christian Isaksen, f, Storvreta.

Ut: Simon Klein, f, Helsingborg, Fredrik Åhlberg, f, Slevik (Nor), Mikael Lennartsson, mv, slutar, Jens Frejd, f, Grünenmatt (Schweiz), Martin Nilsson, b, Århus Elite Floorball (Danmark), Jesper Nordmark, mv, Fjerdingby (Norge), Peter Hofer, b, Surahammar, Joakim Wallén, f, Sala Silverstaden, Elmar Gudbrandsson, b, slutar, Mattias Norell, f, klubb oklar.

Rykten:
In:

Ut:
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten