I lördagens semifinal gick Henrik Stenberg om Linus Norgren i U19 landslagets totala poängliga.
Foto: wfc2009
Landslaget

Stenberg är historisk!

ANNONS

Henrik Stenberg blev historisk i lördagens VM-semifinal mot Tjeckien. Med två nya poäng från Stenbergs klubba så gick han om Linus Norgren i U19-landslagets totala poängliga. - Det känns fantastiskt bra, säger Henrik Stenberg till Innebandymagazinet.se.

Storvretas tekniske forward Henrik Stenberg har visat storform under U19 VM i Finland. Han har formligen sprutat in poäng, och med två nya poäng i dagens match mot Tjeckien så gick han om Linus Norgren i U19-landslagets totala poängliga. Norgren skrapade ihop 46 poäng, nu har Stenberg gjort 47 poäng. Men ännu återstår det en match för Stenberg i U19 sammanhang.

- Det känns fantastiskt bra. Men förlorar vi finalen imorgon så spelar inte rekordet någon som helst roll. Men det kommer nog att ta ett tag att slå det här rekordet eftersom lagen blir bättre och bättre.

Hur var matchen förutom ditt rekord?
- Det var den roligaste matchen med U19 hittills. Hellre att det är jämnt än att vinna med 27-1. Tjeckien var ett bra lag, de överraskade med pressen. Men vi visste hur vi skulle lösa den, och när vi gjorde det gjorde vi mål. Men i den tredje perioden blev vi lite för rädda att förlora. Vi vågade inte slå passen som vi brukade.
Den här artikeln handlar om: