Förtroendet minskar
ANNONS
Mer än hälften av superligaspelarna är tveksamma till förbundskaptenerna. – Folk får tycka vad de vill. Jag gör så gott jag kan, säger Kent Göransson.
Sveriges nya landslagsorganisation diskuterades flitigt under 2007. Ulf Hallstensson avgick plötsligt som förbundskapten men återkom bara två veckor senare som nyutnämnd AIK-tränare, för att bli matchcoach med förra assisterande Kent Göransson som förbundskapten. Kritiken mot förbundet och Ulf Hallstensson var massiv, det kan vara en anledning till att förtroendet för honom är tveksamt.I Innebandymagazinets spelarenkät, där 175 spelare svarat, uppger nämligen 22 procent att de inte har förtroende för matchcoachen, lägg därtill att 35 procent är tveksamma.
– Det är 240 spelare i superligan och det är 35, 40 av de aktuella spelarna som jag jobbar med. Förmodligen har jag inte träffat eller haft att göra med 75–80 procent av de som svarade. Jag vet inte vad jag kan förvänta mig för svar faktiskt. Jag ger mig in i detta till 100 procent och fokuserar på min uppgift och de spelare jag jobbar med, säger Hallstensson.
Träna AIK – fördel eller nackdel?
Att han till vardags tränar AIK, ett lag som ute i Sverige av många anses särbehandlas av förbundet, kan säkert ha påverkat resultatet.
– Det spelar säkert in. AIK sticker ut på sitt sätt och sedan bryter landslagsverksamheten mönster nu. Det är första gången någon i staben är igång i ett klubblag. Det vore märkligt om det inte skulle väcka känslor.
Kent Göransson håller inte med:
– Det borde vara en fördel eftersom han är inne i matchcoachningen och verkligen har koll på läget, säger han.
Ulf Hallstensson tycker inte det uppstår en jävsituation.
– Så länge jag är professionell är det inget problem och min roll är solklar. Jag har fokus på klubblaget och har ingen kontakt med spelare eller tränare. Det är alltså en stor skillnad mot när jag var förbundskapten. Den enda dialogen jag har med Kent handlar om spelet och om vilka spelare vi behöver för att få balans i landslaget, säger Hallstensson och fortsätter:
– Jag jobbar med spelet och coachning och då är det viktigt med förtroende från de jag jobbar med.
”Jag får bevisa att de har fel”
Även Kent Göransson med relativt få år (tre säsonger i Warberg) inom elitinnebandyn, får sig en känga av spelarna. Kanske är det orutinen, trots både SM- och Europacupguld, som gör att hälften av spelarna är tveksamma till honom.
– Folk får tycka vad de vill. Jag gör så gott jag kan. Det är säkert 175 spelare som vill vara med i landslaget. Alla får inte plats och då är de inte nöjda, säger Göransson som inte är säker på om han är nöjd med spelarnas svar.
– Hade det varit 100 procent hade det känts 100 procent. Nu är det svårt att svara på. Jag får försöka bevisa att de som svarat nej har fel, fortsätter Göransson som har ett 45-procentigt förtroende hos spelarna.
De nya siffrorna kan jämföras med att Kristina Landgren Carestam och Ulf Hallstensson 2005 hade 59 procent av spelarnas förtroende.
Teckna din prenumeration här!