Därför saknades TV-golvet i slutspelet
ANNONS
Det visades mer direktsänd innebandy i TV än någonsin under slutspelet. Men någonting var sig inte likt. I sju av nio matcher fanns inget TV-golv på plats. Zorronet berättar här varför.
SIBF:s satsning på Taraflexgolvet, det så kallade TV-golvet, är till för att skapa inramning och ge en mer kvalitativ innebandy. Men även för att slippa snacket om att det går för fort och att man inte ser bollen. I årets slutspel användes golvet mycket sparsamt.– Det krävs en jätteinsats när golvet ska läggas, säger Malin Forsberg, marknadsansvarig på SIBF, till Zorronet. Anledningen till att golvet inte lagts in vid varje match är att vi inte haft den tiden i hallen som behövts och vi har inte kunnat transportera golvet med så kort varsel mellan matcherna.
– Innebandyn fick vara med i SVT24 slutspelssatsning och då blir det ett helt annat pusslande. TV-datumen styr matcherna. Förutsättningarna är annorlunda och man vet knappt en vecka innan vilka som spelar var, fortsätter hon.
TV-golvet, som väger sammanlagt tre ton, förvaras på elva lastpallar och fraktas runt i Sverige av ett transportbolag. För att det ska komma på plats behöver matcharenan vara ledig cirka åtta timmar före matchstart och klubbarna behöver en massa funktionärer som arbetar med att lägga in det.
– Nu har vi fått det bekräftat att folk gillar TV-golvet - att de tycker det är en stor skillnad - i och med att det har fått uppmärksamhet nu när det inte har använts, konstaterar Malin Forsberg.
Hur blir det med TV-golvet nästa år?
– Det är inte planerat men ambitionen att använda det kvarstår. Det ger mycket positivt för innebandyn. Men i vilka former det ska användas och antalet matcher är ett senare pussel.