Innebandymagazinet.se - Innebandy, Floorball, Salibandy, Unihockey - Världens största sajt om innebandy
   
fredagen den 26 april 2019
 
#ibsilly 2019
 
 
Start
Nyheter
Resultat
PLAY
Matcher idag
PLUS
Coachen: SSL
Allsvenskan
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera Jobba här  

#ibsilly-bloggen


Magget ger dig de senaste ryktena. Har du tips? Skicka här!

2019-04-26 09:07

Jönköping kan tappa sin skyttekung


Jönköpings förstacenter Otto Weidman har ryktats kunna byta SSL-klubb till hösten. Nu ska han ha bestämt sig för att stanna i JIK, enligt uppgifter till Sportbladet. Det nya kontraktet ska vara skrivet på två år.

För Weidmans kedjekamrat i förstafemman, Rickard Hessmer, är framtiden mer osäker. Sillybloggen har haft kontakt med forwarden som den gångna säsongen både vann lagets interna skytteliga med 33 mål, och poängliga med 46 poäng.
- Framtiden just nu är väl lite oviss, har försökt koppla bort innebandyn i så stor utsträckning som möjligt efter säsongen men nu är det väl mycket tankar dagligen, säger Hessmer och fortsätter:

- Jag har trivts väldigt bra i JIK och med min roll jag har haft i laget vilket har gjort att jag kunnat prestera på den nivån jag vill. Min tanke från början var nog bara att jag skulle vara här två år för att vara med och ta upp JIK till SSL, men två blev fyra så man vet aldrig. Men i dagsläget är det mycket tankar och funderingar som sagt och det enda jag vet till 100 procent är att jag just nu är kontraktslös i alla fall, sen får vi se vad framtiden har att utvisa.

Kanske kan förlängningen med Otto Weidman bidra till att övertyga Rickard Hessmer att stanna i klubben?


//Henrik Jansson

2019-04-25 15:46

Jagade poängkungen har gjort sitt val


Andreas Dahlqvist var en av Zug Uniteds starkast lysande stjärnor under den gångna säsongen och ryktades tidigt till en återkomst till Sverige och då SSL efter det att laget åkte ur slutspelet. Men, nu står det klart att sportcheferna i Sverige kan sluta ringa Dahlkvist som förlängt sitt avtal med Zug United.
- Vi trivs så bra i staden och med jobbet så det blev ett ganska enkelt beslut i slutändan, säger Andreas Dahlqvist till Sillybloggen.

Dahlqvist medger också att det fanns flera lag som hört av sig till poängkungen.
- Det var några från SSL och Allsvenskan som hörde av sig.

Foto: swissunihockey

//Ludvig Gustavsson

2019-04-24 08:06

Bröderna har bantat ner alternativen till 4


En av de största följetongerna här på Sillybloggen är var bröderna Lindström från Salem ska spela nästa säsong. Sillybloggen var först med att avslöja att bröderna varit och besökt Kalmarsund och tidigare i veckan så gick Sportexpressen ut med att de var klara för Kalmarsund. Något som Tobias Lindström dementerar för Sillybloggen.
- Nej jag är inte klar för Kalmarsund, ska bestämma mig var jag ska spela i slutet på denna vecka tror jag.

Tobbe har varit en av allsvenskans bästa backar de senaste säsongerna och han har jagats i flera år av i princip alla SSL-klubbar men konsekvent tackat nej och fortsatt i moderklubben Salem.
- Det står just nu mellan Kalmar, Vreta, Växjö och Salem. Går inte in vilka det lutar åt men ska bestämma mig i slutet på denna vecka alternativ nästa vecka. Alla fyra är intressanta så jag och brorsan ska försöka bestämma oss vilken klubb som passar oss bäst.

//Christian Svensson

2019-04-22 14:46

Kalmarsund värvar bröderna Lindström?


Salems succébröder, Tobias och Jesper Lindström, jagas av halva SSL. Klubbar som Pixbo, Växjö, Kalmarsund, Falun och Storvreta ska ha visat sitt intresse. Nu rapporterar Sportexpressen att Kalmarsund vinner jakten, där de med innebandymått mätt erbjudits två drömlöner. Tobias Lindström, som länge ansetts vara en av allsvenskans bästa backar - om inte den bästa - rapporteras bli en av seriens bäst betalda spelare.
- Diskussionerna har ju pågått en tid, så vi ska försöka landa det den här veckan. Vi vill vara helt klara med vår trupp den 15 maj, säger klubbchefen Per Wiberg till Sportexpressen.

Kopplingarna till Salem finns redan i Kalmarsund. Forwarden Kevin Haglund har ett förflutet i klubben, och nyförvärven Albin Hedstål och Gustav Wadell har båda Salem som moderklubb.


//Henrik Jansson

2019-04-20 12:03

Poängspelare kan flytta - två klubbar aktuella


Forwarden Linnéa Nilsson har spelat sex säsonger för Västerås Rönnby och landade på 10 mål och 17 assist i år. Till hösten kan det dock bli en flytt tillbaka till hemtrakterna Värmland, där Karlstad och nykomlingen Skoghall finns i högsta serien. Båda klubbarna ska vara aktuella.
- Jag har inte bestämt något än, säger Rönnbyspelaren till Värmlands Folkblad.


//Henrik Jansson

2019-04-19 16:10

Bekräftar intresset för Herr1an-spelaren


Igår kunde Innebandymagazinet berätta om Rosersbergsspelaren Daniel Gabrielsson som var klar för Visby - och sportchefen Joakim Bandholtz bekräftade Visbys intresse för talangen, född 00, i en intervju med Innebandymagazinet.
- Det är ju våran assisterande tränares son. Det är klart att vi är jättesugna på honom men vi har inte nått i mål med honom ännu, jag vet inte om han har kommit in i skolan här ännu. Men tanken är att han ska flytta hit, så är det, sa Joakim Bandholtz till Innebandymagazinet då.

Läs hela intervjun med Joakim Bandholtz här!
Foto socialt: Magnus C. Lydahl

//Ludvig Gustavsson

2019-04-18 13:10

Är han Visbys första nyförvärv inför SSL-debuten?Foto: Foto: Magnus C. Lydahl

Visby blev för första gången någonsin klara för spel i Svenska Superligan under gårdagskvällen efter att ha besegrat Team Thorengruppen med 3-1 i matcher - och enligt uppgifter till Sillybloggen har man redan nu gjort klart med sitt första nyförvärv inför den kommande debutsäsongen.

Enligt uppgifter är Rosersbergsspelaren Daniel Gabrielsson, född 2000, klar för klubben. Gabrielsson svarade för 38(14+24) poäng under den gångna säsongen i Herr1an tillsammans med Rosersberg men uppges nu lämna och flytta till Visby för studier.

//Ludvig Gustavsson

2019-04-18 11:36

Ska Salem värva från tidigare allsvenska klubben?Foto: Kjelle Svensson

Salem har hittills på sillymarknaden varit omgärdade av negativa rykten då bröderna Lindström ryktats lämna där flertalet klubbar sägs vara intresserade av deras signaturer. Men nu kommer ett positivt besked för alla Salem-supportrar. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet så jagar Salem nu Hudik/Björkberg-spelaren Jakob Jonsson. Hudik/Björkberg som trillade ur allsvenskan under säsongen 18/19 riskerar därmed att tappa en av sina nyckelpjäser inför höstens omstart i Herr1an.//Ludvig Gustavsson

2019-04-17 16:28

Pixbo ger sig ut på rävjakt


Förutom värvningen av norska supertalangen Rikke Ingebrigtsli Hansen har det varit tyst om vad som händer i truppen hos Pixbos damer inför den kommande säsongen. Så Sillybloggen tog ett snack med klubbens elitansvarige Kalevi Pessi.
- Vi har inte så mycket färdigt men vi är väldigt nöjda med den truppen vi har så vi lägger störst fokus på att få behålla den truppen. Sedan vill vi krydda den med några poängspelare. Jag skulle gärna få in en toppspelare (position) som kan göra poäng. Det kan också vara aktuellt att ta tillbaka Frida Ahlstrand om hon vill göra en nysatsning hos oss.


Foto: Per Wiklund

//Christian Svensson

2019-04-17 15:03

Sirius får behålla sin målvakt


Tobias Steineck kommer fortsätta vakta buren i Sirius meddelar klubben via Twitter.
- Efter ett par år i Gävle kom han tillbaka till blåsvart inför säsongen 2017/2018 och har sedan dess vaktat stolparna med bravur och vuxit ut till en mycket viktig byggsten i lagbygget.

Kontraktet är påskrivet för 1+1 år.


//Christian Svensson

2019-04-17 12:55

SSL-meriterad målvakt lämnar allsvenskan?


Imorgon kan Hagunda säkra en plats till SSL kommande säsong då man för tillfället leder över Warberg med 2-1 i matcher. Förutom att man är aktuella för att ta steget upp till finrummet så sägs det att Målvakten Hampus Bodin är på väg att flytta hem till Uppsala igen efter en utflykt till allsvenskan och Gävle.

24-åringen som har Hagunda som moderklubb spelade fyra säsonger i SSL med Sirius innan han flyttade iväg till Gävle inför den nuvarande säsongen. Men uppgifter till Sillybloggen säger att Bodin är på väg hemåt igen och att Hagunda ligger närmast till hands då.


Foto: Gävle GIK

//Christian Svensson

2019-04-17 08:10

En av Faluns bästa poänggörare på väg till Schweiz


Falun är ett av de klassiska lagen i damernas SSL och efter 23 säsonger i den högsta ligan fick man lämna Superligan för fyra år sedan. Sedan dess har man varit ett konstant topplag i den östra allsvenskan där man slutat topp två och gått till kval.

Men tre år i rad har man åkt ur play off 2 och missat att ta sig tillbaka till finrummet. Uppgifter till Sillybloggen gör gällande att lagets näst bästa poängplockare den gångna säsongen nu har tröttnat på allsvenskan. 22-åriga Anna Dömstedt som spelade med Falun i SSL när de åkte ur lämnade då laget och gick till Rönnby en säsong innan hon kom tillbaka Falun igen. I år gjorde hon sin bästa poängmässiga säsong någonsin med 29 mål och 16 assist vilket räckte till en fjärde plats i östra allsvenskans poängliga.

Uppgifter gör gällande att hon vill tillbaka till SSL och att hon har ett par erbjudanden att välja på men att en flytt till Schweiz ligger närmast just nu.

//Christian Svensson

2019-04-16 14:11

Landslagsspelare gör comeback i SSL


Förra säsongen bytte Jessika Eriksson Karlstad mot Mora mitt under säsongen för att få chansen att avsluta karriären med ett SM-guld. Det blev bara ett silver och Eriksson lade klubban på hyllan.

Men suget efter innebandyn har kommit tillbaka och efter att ha spelat 5 matcher med Moras Dam1anlag denna säsong siktar hon på en comeback i SSL till hösten och enligt Värmlands Folkblad så väljer 26-åringen mellan spel i Karlstad, Skoghall och Mora.
– Det är klart att Mora slåss alltid om guldet. Men jag vet att Karlstad är bättre än vad resultatet visade den senaste säsongen, för mig så är Karlstad ett slutspelslag. I Skoghall så skulle man väl mer bidra med rutin och jag tror att lagen kommer att ha lite olika säsonger, säger Eriksson till tidningen.

Vilket lag det bli som lyckas göra drömvärvningen återstår att se men beslutet är inte långt borta.
– Jag kommer inte att dra ut på det särskilt länge. Alla lagen försöker bygga truppen nu och jag ska komma med ett besked snart

//Christian Svensson

2019-04-16 08:34

Spelarflykt från Djurgården?


Djurgården som kvalade till SSL för två säsonger sedan hade en liten berg och dalbana-säsong i år där man till slut slutade på en sjunde plats i den norra allsvenskan med luft både till kvalstrecket och nedflyttningsstrecket.

Nu ryktas det om att man är på väg att tappa flera spelare och att flertalet av dem kommer att gå till samma klubb. Patrik Kareliusson, Robin Blank, Patrik Schantz och Daniel Kügel ska ha setts tränande med Balrog. Balrog som är klara för spela i Herr1an kommande säsong. Förutom kvartetten till Balrog så sägs det även att Jimmy Dennerby är på väg till Farsta IBK.


Foto: Magnus Fredriksson

Balrog verkar fortfarande ligga i hårdträning för Herr1an-comebacken då uppgifter till Sillybloggen säger att två juniorer från Salem också varit och tränat med demonerna från Botkyrka.

Att kvartetten från Djurgården har tränat med Balrog ska det inte råda något tvivel om enligt uppgifter men hur nära en övergång dem är förtäljer inte historien. Något som talar emot en övergång är ju Balrogs tränare Jonas Steffens svar i en intervju med Innebandymagazinet om det nya Balrog.
- Vi har satsat på att få in ett helt nytt lag där vi vill bygga en träningskultur med yngre spelare som kör hårdare fys och som är förberedda på det som krävs på ett helt annat sätt.

Djurgårdskvartetten har en snittålder på straxt över 28 år så de passar ju knappast in på Nya Balrogs värvningsstrategi och dessutom menade Steffen på att det var just värvningar av gamla spelare som fått Balrog att sjunka som en sten i seriesystemet.
- Jag tror det beror på att man har haft lite feltänk och inte satsat på yngre killar underifrån. Vi har ju bara ett lag och när vi inte kan ta spelare från egna led så har det blivit fel när man värvat in spelare som mig till exempel som kommer tillbaka och kör och som inte har viljan att bli bättre och avancera i seriesystemet.

Å andra sidan är det nog svårt för en nykomling i Herr1an att tacka nej till fyra allsvenska spelare som kan tänka sig att köra ett par säsonger. Så Bloggen får nog anledning att komma tillbaka i detta ämne framöver.

//Christian Svensson

2019-04-15 20:17

Karlstads hemliga nyförvärv presenterad


Under måndagskvällen släppte Karlstad sitt nyförvärv som man annonserat om och som Sillybloggen tidigare nämnt så var det Örebros Marcus Pontusson som flyttar hem till Värmland igen efter en säsong i SSL.//Christian Svensson

2019-04-15 15:14

Är det här nästa Växjö-spelare att lämna?Foto: Tero Väisänen

Tidigare kunde Sillybloggen berätta att schweiziska landslagsstjärnan Manuel Maurer lämnar Växjö för spel i Köniz till den kommande säsongen. Nu kan klubben vara på väg att drabbas av ytterligare ett spelartapp.

Uppgifter till sillybloggen gör gällande att stjärnan André Andersson har fått ett kontraktserbjudande från en schweizisk klubb. Framtiden för Andersson är därmed osäker i Växjö och SSL.

//Ludvig Gustavsson

2019-04-15 14:42

Nästa landslagsspelare som lämnar SSL


Som Sillybloggen berättade förra veckan så hade Växjöspelaren Manuel Maurer siktats i Nyhemshallen i samband med den andra semifinalen mellan Mullsjö och Falun. Då dementerade schweizaren förr Bloggen att han var på väg bort från Växjö och han bara var i Mullsjö för att se landslagskompisen Tim Braillard spela.

Nu kan Sillybloggen avslöja att Maurer inte kommer att spela i Växjö nästa säsong men han kommer inte spela i Mullsjö heller. Istället blir det spel i Schweiz och Köniz igen.
- Han har fått ett jobb där nere som han är utbildad för så han flyttar tillbaka, säger Växjös sportchef Klas Skoglund till Sillybloggen.


Foto: Per Wiklund


//Christian Svensson

2019-04-15 11:46

Är AIK på väg att tappa tränaren till Schweiz?Foto: Per Wiklund

Nicklas Hedstål tog över huvudtränarrollen AIK i början av maj 2018 efter att laget trillat ur SSL. Under hans ledning slutade AIK på en fjärdeplats i allsvenskan norra och pressade Team Thorengruppen till tre matcher i SSL-kvalets första runda.

Men frågan är hur det ser ut i AIK:s tränarstab till den kommande säsongen. Uppgifter till Innebandymagazinet säger nämligen att Hedstål kan vara på väg bort från klubben och istället ha siktet inställt på en sejour i Schweiz och Zug United. Återstår att se hur tränarlösningen ser ut i AIK till nästa säsong.

//Ludvig Gustavsson

2019-04-15 11:01

Bekräftar - landslagsspelaren lämnar Sverige


Under gårdagen kunde Sillybloggen berätta att Helsingborgs tjeckiska duo Patrik Suchánek och Daniel Sebek ryktades bort från klubben. Sebek var då fåordig kring sin framtid - men idag bekräftar Patrik Suchánek att han lämnar Helsingborg och Sverige.
- Min tid här i Sverige är slut. Jag kommer flytta tillbaka till Tjeckien, säger Patrik Suchánek till Sillybloggen.

Suchánek kom till SSL inför säsongen 13/14 och då till Umeåklubben Dalen. Väl där blev det fyra säsonger innan flyttlasset gick till Helsingborg, och efter två säsonger i Helsingborg lämnar Suchánek alltså nu Sverige.

//Ludvig Gustavsson

2019-04-15 07:57

Karlstad ska presentera ett nyförvärv


I lördags stod det klart att Niklas Hovivuori var tillbaka som tränare i Karlstad - och nu fortsätter föreningen att presentera nyförvärv. Man kommer nämligen presentera ett nyförvärv till herrtruppen klockan 15.00 idag. Det har tidigare ryktats om att Mullsjös Anton Vestlund samt Faluns Adam Colling kan vara aktuella för en återkomst till laget, men med tanke på att båda två är involverade i en tuff semifinalserie just nu för sina respektive lag vore det konstigt om det vore någon av dem som presenterades.

Foto socialt: Magnus C. Lydahl
//Ludvig Gustavsson

2019-04-14 14:34

Tjeckisk landslagsduo på marknaden


Tjeckiska landslagsspelarna Daniel Sebek och Patrik Suchánek har både utgående kontrakt med Helsingborg, och det är fortsatt tyst från klubben om deras framtid. Ryktet säger att båda är på väg bort.


Foto: Per Wiklund

Sillybloggen har nått en väldigt fåordig Daniel Sebek.
- Jag vet faktiskt inte hur det blir för min del ännu, säger Sebek.

Är Helsingborg fortfarande ett alternativ?
- Ja.


Med tanke på att klubben har haft ekonomiska problem, och redan inför i år sänkt sina lönekostnader med 50 procent, kan det tänkas att man inte kommer ha råd att behålla två utländska landslagsmän.

Sedan tidigare har Skåneklubben förlängt kontrakten med målvakten Jonathan Edling, forwarden Andreas Lindholm samt tränaren Niklas Pålsson. Man ska även ha gett unge Lagan-forwarden William Park ett kontraktsförslag.

//Henrik Jansson

2019-04-13 12:26

Rokka lutar åt fortsatt spel i Schweiz


Det har gått rykten kring Schweiz-proffset Patrik Rokka den senaste tiden. Zug United-forwarden, som gjort 38 poäng (24+14) i schweiziska ligan i år, har sagts kunna återvända till SSL nästa säsong.


Rokka har tidigare spelat för Dalen, Gävle och Falun i SSL. Foto: Per Wiklund

21 mars gick Sportbladet ut med att 24-åringen är nära en återkomst hemmaklubben Falun.
- Jag läste också det, läste även en vecka innan att jag skulle till Sirius.
Ingenting är klart men det lutar över att stanna i Schweiz, säger Rokka när Sillybloggen når honom.

Något som styr beslutet till största del är att även hans partner, Elsa Frisk, spelar i schweiziska Dietlikon. Beslut om framtiden tas tillsammans.
- Hon ska spela final i Schweiz 27 april. Jag tar inga beslut utan henne, som du förstår.

//Henrik Jansson

2019-04-13 10:47

Meriterade Christian Mattsson letar SSL-uppdrag


Christian Mattsson har stora meriter som spelare med bland annat sex landskamper och SSL-spel i Västerås, Falun, Caperiotäby och Linköping. Men efter säsongen 2016/17 sadlade han om till tränare, och nu står det klart att han går skilda vägar med Västra Mälardalen där han huserat senaste två säsongerna.


Foto: Per Wiklund

Mattsson berättar för Sillybloggen:
- Ja det stämmer, jag tillsammans med Västra Mälardalen har gemensamt kommit överens om att inte förlänga avtalet. Det har varit två roliga och framför allt lärorika år i Västra Mälardalen.

Men tränarkarriären läggs inte på is. Tvärtom, helst siktar han nu på att få ett tränaruppdrag i en SSL-klubb. Även om en lägre serie också kan vara av intresse, såvida det går ihop familjärt och jobbmässigt.
- Framtiden är just nu väldigt oklar, jag pratar med tre olika klubbar men är långt ifrån klart med någon av dem.


//Henrik Jansson

2019-04-13 08:32

SSL-spelaren bekräftar flytt


Sillybloggen har tidigare kunnat berätta om att Marcus Pontusson är på väg bort från Örebro, och att en flytt tillbaka till Värmland är aktuell. Nu bekräftas det att 25-åringen utnyttjar sin möjlighet att bryta avtalet med Örebro efter degraderingen till allsvenskan, och det blir en flytt till Karlstad.
- Tjejen ska plugga i Karlstad och därmed är inte Örebro ett alternativ. Om hon inte skulle ha gjort det hade jag antagligen stannat, säger Pontusson till Värmlands Folkblad.

Hagfors, Skoghalls och Karlstad är de hetaste alternativen. Mycket talar för att det blir spel i Karlstad, som spelar högst i seriesystemet (allsvenskan).
- Det är klart att det är en fördel. Speciellt eftersom jag kommer från en ännu högre serie själv.

//Henrik Jansson

2019-04-12 18:02

Håller Mullsjö på att värva två landslagsspelare?


Mullsjö har varit ett av de mest beryktade lagen under sily season hittills, dock inte i så positiva ordalag än så länge då de flesta ryktena har handlat om spelare som är på väg att lämna västgötarna.

Henrik Olofsson, Markus Jelsnes och Isaac Rosén ska sluta. Daniel Gidske, Anton Vestlund, Sebastian Palmqvist, Jesper Kivipaasi och Rikard Eriksson har ryktats bort. Men igår kom ett litet trendbrott i de negativa rubrikerna då Rikard Eriksson skrev på nytt kontrakt inför den andra semifinalen mot Falun. Dessutom gick vår tipsmail på högvarv med tips om att två landslagsspelare setts smyga omkring i kulisserna under matchen.

De två landslagsstjärnorna var Växjös schweiziska Manuelduo Engel och Maurer. Genast började spekulationerna om att duon var på väg till Mullsjö och att de skulle återförenas med landsmannen Tim Braillard nästa säsong. För Sillybloggen bekräftar Maurer att han och Engel varit i Mullsjö.
- Det stämmer att vi var i Mullsjö men vi kollade bara på matchen. Jag gillar att se Braillard spela innebandy men mer än så var det inte.


Manuel Engel och Manuel Maurer Foto: Per Wiklund


//Christian Svensson

2019-04-12 10:55

Berggren kommer fortsätta skina i KarlstadAmanda Berggren Foto: Per Wiklund

Karlstads Amanda Berggren gick den gångna säsongen från en hyfsad spelare till en riktig stjärnspelare. Den Hagforsfostrade talangen värvades till Karlstad för två säsonger sedan och efter 19 poäng den första säsongen öste hon i hela 41 poäng denna säsong i ett Karlstad som harvat i de nedre regionerna i tabellen.

Berggrens enorma utvecklings kurva har inte gått många sportchefer förbi och hon har varit en jagad spelare under silly season så här långt. Men nu kan Sillybloggen avslöja var hon kommer att spela nästa säsong.

Alla sportchefer kan sluta drömma och hoppas för Berggren kommer liksom solen fortsätta skina i Karlstad minst en säsong till.

//Christian Svensson

2019-04-11 14:41

Allsvensk poängmakare på väg till SSL


Den västra allsvenskan även kallad "lilla SSL" den gångna säsongen ser ut att bli av med en av sina största profiler kommande säsong. Det är Linköping IBK:s Caroline Hansen som uppges jagas av flera SSL-lag.

Hansen öste in 37 (21+16) poäng den gångna säsongen vilket räckte till en andraplats i seriens totala poängliga. 28-åringen har tidigare spelat i SSL med både Linköping och Jönköping.

Två SSL-lag som drar i henne och tävlar om hennes underskrift sägs vara Dalen och Sirius. Men även seriekonkurrenterna Lockerud Mariestad ska ha lagt ett bud.

//Christian Svensson

2019-04-11 10:50

Otto Weidman om framtidenFoto: Tero Väisänen

Jönköpingscentern Otto Weidman som anses vara nästa stora centerstjärna i landslaget har varit en ryktenas man under silly season och flera klubbar jagar 20-åringens autograf inför nästa säsong. Enligt bekräftade uppgifter till Sillybloggen så är Pixbo och Linköping två av lagen som jagar honom. När Sillybloggen frågar Weidman själv om framtiden är han tystlåten.
- Kan inte svara på så mycket just nu. Finns ett par intressanta alternativ, men nu är det upp till min agent att sätta det sista.

//Christian Svensson

2019-04-10 16:15

Sirius ska presentera ännu en bomb


Bygger i Sirius fortsätter inför nästa säsong, och redan ikväll tänker man presentera ännu en sillybomb. Sirius har sedan tidigare värvat Lovisa Åström, Isa Grängsjö och Mathilda Nilsson bland annat och ser ut att stärka sitt lag avsevärt inför kommande säsong.

Uppdaterat: Enligt uppgifter till Sillybloggen så är det Dalens Nathalie Hjertberg som är klar och presenteras ikväll. Backen som gjort en raketkarriär denna säsong och tagit steget från U19 direkt till A-landslaget.


Nathalie Hjertberg med #6 Foto: IFF

Foto socialt: Per Wiklund

//Ludvig Gustavsson

2019-04-10 13:30

Bekräftat - Höllviken tappar stjärnanFoto: Per Wiklund

Tidigare idag kom uppgifter om att Höllviken-stjärnan Christoffer Andersson lämnar klubben för spel i SSL-konkurrenten Dalen. Detta är också något som Höllvikens sportchef Viktor Ottosson nu bekräftat för Innebandymagazinet.
- Christoffer Andersson kommer lämna, han är klar för Dalen.

Andersson svarade för 52(27+25) poäng under den senaste säsongen och har varit ett jagat villebråd på sillymarknaden.

//Ludvig Gustavsson

2019-04-09 16:47

Stjärnskottet smäller högt på sillymarknadenFoto: Per Wiklund

19-åriga Gustav Johansson slog igenom med dunder och brak under den gångna säsongen. Den Västerviksfostrade talangen kom till Jönköping för fyra säsonger sedan och förra säsongen lyftes han upp till SSL-laget. Där blev det inte så mycket speltid på hans 17 matcher och totalt gjorde han bara ett mål.

Men under den gångna säsongen när flera spelare valde att lämna Jönköping i början på säsongen så fick Johansson chansen och då var succén ett faktum. På 31 matcher öste han in 17 mål och 21 assist och fick ett av de största genombrotten i SSL denna säsong.

Detta har självklart väckt uppmärksamhet bland toppklubbarna som sägs vara på jakt efter stjärnskottet och närmast till hands sägs ett av semifinallagen ligga. Enligt uppgifter till Sillybloggen så har 19-åringen synts till flera gånger i Mullsjö på sista tiden.

//Christian Svensson

2019-04-09 15:03

Allsvenskans mest jagade spelare på väg till SSLTobias och Jesper Lindström Foto: Kjelle Svensson

Allsvenskans mest jagade spelare de senaste säsongerna har varit Salems Tobias Lindström. Den 24-åriga backen har efter varje säsong fått mängder av erbjudanden det ena bättre än det andra från olika SSL-föreningar, men han har valt att tacka nej säsong efter säsong.

Men enligt uppgifter till Sillybloggen är en SSL-debut nära för den poängfarlige backen som vann den interna poängligan på 42 poäng den gångna säsongen. I helgen var han och brorsan Jesper på besök i Kalmarsund och det verkar som de båda bröderna har bestämt sig för att prova lyckan tillsammans i SSL. Förutom Kalmarsund så har de även fått förslag från Växjö, Storvreta och Falun.


//Christian Svensson

2019-04-09 11:07

Supertalangens nya klubbFoto: Per Wiklund

Enligt uppgifter till Sillybloggen ska Örebros supertalang Emil Ruud gjort klart med en ny klubb. Den hypertekniska 18-åringen stod för 21 mål och 23 assist i bottenlaget Örebro den gångna säsongen och tillhör den magiska 01-kullen som gör succé i SSL.

Enligt uppgifter ska han vara klar för Falun och det enda som återstår är att det ska lösa sig med skolan. Ruud som ska börja sista året på gymnasiet till hösten måste se till så att han kan avsluta gymnasietiden i Falun istället för Örebro.

//Christian Svensson

2019-04-09 08:30

Landslagscentern letar efter grönare gräsFoto: Per Wiklund och Tero Väisänen

Jönköpings centertank Otto Weidman som under den gångna säsongen tog steget från U19-landslaget till A-landslaget sägs vara ute på turné för att sondera terrängen inför nästa säsong. Flera oberoende uppgifter gör gällande att 20-åringen har haft kontakt med Kalmarsund, Linköping och Pixbo dessutom sägs det att Pixbo erbjudit ett riktigt lukrativt kontraktsförslag i klassen "svårt att tacka nej till".

Visst hade det varit spännande att se en kedja med med Weidman/Fritzell som mittar bakom en Stefansson. Känns som handen i handsken och magi vid första ögonkastet bara är förnamnet.


Foto: Per Wiklund och Tero Väisänen

Som vi tidigare har bloggat om är Kalmarsund ute på centerjakt och när en av landets mest lovande talanger på den positionen sonderar terrängen borde väl det få ölänningarna att lyfta på blicken mot Jönköpingstrakten? Det är något som uppgifter till Sillybloggen kan bekräfta och visst hade det varit spännande att se vad Weidman skulle kunna uträtta bakom Kalmarsunds radarpar Kim Nilsson och Marcus Johansson. Det som talar emot en övergång är väl att Kalmarsund redan har en massa unga centrar och letar efter en något mer rutinerad förstacenter. Men det är säkerligen svårt att hålla fingrarna borta från kakburken när en av framtidens stora centerstjärnor ser om gräset är grönare utanför Jönköping.

Som alla vet är det inte alltid som gräset är grönare på andra sidan och uppgifter gör även gällande att Weidman kommer att stanna kvar trots massor av sockrade erbjudanden.

//Christian Svensson

2019-04-07 12:02

Förstärkning i guldklassFoto: Per Wiklund

Kvalet till damallsvenskan fortsätter idag där bland annat Växjö ställs mot Röke. I Röke finns tidigare SM-guldmedaljören Caroline Böcker som varit lagets assisterande tränare. Böckers senast tävlingsmatch var SM-finalen 2016 där hon satte det avgörande målet och skickade guldet till Pixbo.

Men, den uppmärksamme har märkt att i Rökes laguppställning till dagens match mot Växjö så finns Böcker inskriven. Det ser med andra ord ut att bli comeback för Caroline Böcker på planen till dagens möte mellan Växjö och Röke!

//Ludvig Gustavsson

2019-04-05 18:10

SSL:s populäraste spelare uppvaktas hårtFoto: Christofer Axelsson

Förra helgen intervjuade Innebandymagazinet Linnie Ahlberg som öppenhjärtigt berättade om hur hon gick in i väggen efter SM-guldet med Pixbo och tvingades flytta hem till barndomsstaden för att börja om på ny kula. Den artikeln berörde många och det är den mest lästa SSL-damartikeln under säsongen och Göteborgsspelaren berättade även att hon ville spela kvar i SSL.

Efter artikeln har telefonen gått varm hos Ahlberg som har fått massor av förfrågningar inför nästa säsong och bland annat har tre SSL-lag hört av sig och 28-åringen har dessutom blivit erbjuden ett spännande proffskontrakt.
- Telefonen har verkligen gått varm och den fortsätter att ringa. Det är såklart smickrande men jag har inte bestämt mig ännu var jag kommer att spela nästa säsong, säger Ahlberg till Sillybloggen.//Christian Svensson

2019-04-05 12:30

Svensk- och världsmästare letar nytt lag


En av de mest jagade spelarna på sillymarknaden borde Göteborgs Frida Ahlstrand vara. 20-åringen har redan vunnit U19-VM-guld och ett SM-guld. Dessutom var hon högst delaktiga i finalerna med ett mål i VM-finalen och två i SM-finalen.

Under den gångna säsongen lånades hon ut till Göteborg från Pixbo men blev efter ett tag Göteborgsspelare med klausulen att åker Göteborg ur SSL tillhör hon Pixbo igen, enligt uppgifter till Sillybloggen. Göteborg åkte ju ur SSL som bekant och som Pixbos lag ser ut just nu finns det nog ingen plats öppen för Ahlstrand.

Bloggen har under veckan fått in flera uppgifter om att Ahlstrand letar efter ett nytt lag och de hetaste spåren är att hon hamnar i Jönköping eller Warberg. Två lag som hon skulle passa in som handen i handsken i med tanke på åldersfördelningen. Dessutom är det två lag som inte ligger så långt ifrån Göteborg. I Warberg har Ahlstrand dessutom de gamla barndomsvännerna Sofia Greftén och Amanda Wetterström. Trion är alla födda 1998 och har spelat i Pixbo hela livet förutom den senaste säsongen.

Sirius uppges också vara på jakt efter den rightfattadeforwarden så vi ser med spänning fram emot var hon kan tänkas hamna.


Foto: Christofer Axelsson


//Christian Svensson

2019-04-03 17:20

Stjärnfall i Mullsjö?Rikard Eriksson, Sebastian Palmqvist och Anton Vestlund är tre stjärnor med utgående kontrakt som ryktas bort Foto: Per Wiklund

Igår hade Mullsjö ett drömläge att bli klara för semifinal men man tappade en 5-1 ledning mot Växjö till 6-6 och en strafförlust. Enligt flera oberoende tips till Sillybloggen så är det inte bara på planen som Mullsjö verkar drabbas av tunga förluster.

Mullsjö har flera spelare med utgående kontrakt och det verkar som att flera spelare söker sig bort från Västergötlands stolthet. Isac Rosén och Henrik Olofsson var på väg att sluta redan förra säsongen och att de spelar kvar ett år till känns inte allt för troligt om man ska tro på ryktena. Den norska målvakten Markus Jelsnes som värvades inför säsongen har förvisso ett år kvar på kontraktet men där säger uppgifter att han avbryter sitt kontrakt eftersom hans sambo väntar tvillingar och därför flyttar de tillbaka till Norge.

Tre spelare som har utgående kontrakt är Anton Vestlund, Sebastian Palmqvist och Rikard Eriksson och alla tre ryktas lämna klubben. Vestlund sägs vara på väg hem till Värmland och Karlstad igen. Flest tips för tillfället har nog Sebastian Palmqvist fått där flera nämner att han är på väg bort och att Kalmarsund ligger bra till men att även en flytt utomlands till Schweiz är aktuellt. Till alplandet kan han få sällskap av Rikard Eriksson som sägs vara sugen på Schweiz eller flytta tillbaka till Warberg igen om de går upp till SSL.

Så det återstår att se om det här slutspelet är sista natten med gänget för Mullsjöspelarna som redan imorgon kan spela sin sista match för säsongen.
//Christian Svensson

2019-04-03 15:17

Blåsvart bjuder på blåvit bomb


Ikväll klockan 18.00 släpper Sirius herrar en bomb med sitt nästa nyförvärv, twittrade man alldeles nyss.

Enligt uppgifter till Sillybloggen ska det röra sig om en finsk spelare som är klar. Sirius har ju redan finländarna Kevin Söderling och Erik Storgårds i laget, vilket skulle underlätta övergången.

Uppdatering: Sportexpressen avslöjar att det handlar om Marko Juselius. En 24-årig back från finska storklubben EräViikingit, där han gjorde 11 poäng på 24 matcher denna säsong.

//Christian Svensson

2019-04-03 14:56

Höllviken på jakt efter storstjärnaFoto: Per Wiklund

Tipsen fortsätter att hagla in till Sillybloggen och vi har fått in flera som säger samma sak och skulle det stämma är det goda nyheter för Höllviken, men än så länge är det bara galna nyheter. Men innan vi går in på vilka två spelare det ryktas om en liten spekulation om varför nyheterna inte är så galna som de först kanske låter.

Förra säsongen så var Höllviken SSL lataste lag under sillycirkusen vilket gjorde att de hade en av superligans tunnaste trupper den gångna säsongen. Som vi tidigare bloggat om så jagas Christoffer Andersson av flera klubbar och Johannes Wilhelmsson har sagt till Innebandymagazinet att nu när han är färdigutbildad finns det inget som håller honom fast i Skåne och han skulle kunna tänka sig att prova lyckan någon annanstans om inte Höllviken visar att man vill satsa till kommande säsong.

Så där av har Höllviken hittills varit det aktivaste laget under silly season och man har redan presenterat tre nyförvärv. Men det är tre nyförvärv som kommer från serier underifrån och som mer breddar truppen än spetsar till den. Så knappast något som signalerar ut att man satsar på kommande säsong. Så Höllviken skulle behöva hitta ett par etablerade SSL-spelare för att vissa sina stjärnspelare att man satsar för att få behålla dem och skulle man inte lyckas behålla sin spelare så måste man ju ersätta dem med några andra etablerade.

Så nu tillbaka till spelarna som placeras i Höllviken till kommande säsong. Först ut är en återvändare i Ted Nivestam som redan spelat tre säsonger i Höllviken men som de två senaste säsongerna spelat i Växjö där han inte varit i närheten av att göra lika många poäng som han gjorde i sin debutsäsong i Höllviken. Så den värvningen känns inte alls omöjlig utan snarare helt logisk.

Nästa spelare som ryktas in har definitivt stjärnglansen och meriterna för att få JW och CA att vilja stanna kvar och skulle han inte locka kvar JW skulle han definitivt kunna ersätta honom på ett bra sätt. Det är den forne poängkungen från Helsingborg Daniel Johnsson som nu är proffs i Schweiz som sägs vara på gång. Med tanke på att han är skåning så vore det ju tjänstefel av Höllvikens sportchef att inte höra sig för om intresset, särskilt nu när man för första gången är Skånes bästa lag.

Om värvningen av Nivestam kändes både logisk och inte omöjlig så känns väl en värvningen av Johnsson som logisk men inte helt möjlig. För som vi har bloggat om tidigare har det ryktats om att Johnsson är på väg hem men att han då skulle göra det mest logiska valet att gå tillbaka till Helsingborg.

Men det är bara försäsong än så länge på silly season så mycket kan hända och att Daniel Johnsson skulle gå till Höllviken känns långt ifrån det galnaste vi kommer få vara med om när silly säsongen drar igång på allvar.


//Christian Svensson

2019-04-03 11:27

Göteborgs tränare lämnar


Som vi tidigare bloggat om så var framtiden för Göteborgs tränare Thomas Nielsen oviss men att uppgifter till Sillybloggen placerade honom i Lindås damer nästa säsong. Då sa han så här till Sillybloggen:
- Jag kan varken dementerar eller bekräfta uppgifterna. Jag har 1 år kvar med Göteborg men allt kan hända. Lindås, Floda, Pixbo, Göteborg eller hemmapappa.

Nu står det klart att han inte kommer vara kvar i Göteborg i alla fall då han på onsdags förmiddagen gick ut på sin facebook och tackade laget.
- Nu är det slut. 2 magiska år av kärlek från Ibkgoteborgdam har utvecklat mig som tränare och person. Istället för att skrika på bänken kommer jag följa laget från läktaren.

//Christian Svensson

2019-04-03 10:04

Helsingborg vill värva allsvensk 18-åring


Redan inför den här säsongen började Helsingborg föryngra sin superligatrupp. Nu ser man sig om efter fler unga och hungriga spelare. Enligt säkra källor till Sillybloggen har Skåneklubben kommit med ett kontraktsförslag till William Park, född -00, som gjorde allsvensk debut med Lagan den gångna säsongen. Forwarden snittade där drygt en poäng per match, totalt blev det 23 poäng (varav 16 mål) på 22 matcher. Det återstår att se om Gnosjö-produkten väljer spel i SSL 2019/20.


//Henrik Jansson

2019-04-02 12:47

Pixbos nya supertalang prisas stort


I mitten av mars stod det klart att norska supertalangen Rikke Ingebrigtsli Hansen ansluter till Pixbo Wallenstam till nästa säsong. I pressmeddelandet som då skickades ut sa huvudtränare Per Tjusberg bland annat så här:
- Rikke är en av de mest spännande unga spelare i innebandyvärlden just nu. Med en otrolig speed, spektakulär teknik och en ständig vilja att bli bättre kommer hon att vara en attraktion i SSL redan från första matchen.

Ingebrigtsli Hansen, som blott är 19 år gammal, prisas nu också som Årets Spelare på damsidan i norska högstaserien. Ingebrigtsli Hansen svarade för hela 62 poäng(33+29) i serien och blev därmed också poängligavinnare. Priset kommer delas ut i samband med NM-finalen som går av stapeln 6:e april.

Foto socialt: Per Wiklund

//Ludvig Gustavsson

2019-04-02 10:05

Blir det en till säsong för Ketil Kronberg?Foto: Per Wiklund

Dalens Ketil Kronberg fyller 39 år lite senare under året men visar fortfarande gång på gång att han fortfarande håller högsta SSL-klass. I sista kvartsfinalen mot Linköping bjöd han på flera delikatesser och sa så här till Innebandymagazinet kring sin egen framtid:
- Jag har inte bestämt mig faktiskt men det är klart att när det är slutspel och man vinner med 4-1 i matcher och jag fortfarande kan leverera på hög nivå så vill jag fortsätta. Men det är mycket som ska falla på plats med en lång försäsong och mycket tid borta från familjen. Jag ska se om jag kan få det att funka men jag hoppas kunna fortsätta spela ett tag till, sa Ketil Kronberg till Innebandymagazinet då.

Källor till Sillybloggen säger också att Dalen är väldigt sugna på att behålla norrmannen i laget och har erbjudit ett nytt kontrakt, med tanke på hur positiv Kronberg lät kring en fortsättning själv borde det därmed bara vara en tidsfråga innan en förlängning blir officiell - eller?

//Ludvig Gustavsson

2019-04-01 12:17

Ny lekkamrat till Kim Nilsson?


Sillybloggen har väckt stort intresse och det väller in tips till redaktionen. Mycket får vi avvakta med. Men när vi hör samstämmiga uppgifter från olika håll finns det anledning att titta närmare.

Det har det till exempel gjort kring Kalmarsunds herrlag. Alldeles nyss kunde vi berätta att Alexander Brinkmann ser ut att kliva in i ledarstaben. Klubben verkar även vara på jakt efter en ny center.


Får Kim Nilsson en ny lekkamrat i förstakedjan? Foto: Per Wiklund

Och det är en center av hög klass, förmodligen en förstacenter, som man söker. Enligt våra källor ska man ha hört sig för med de bästa namnen som finns tillgängliga på marknaden. Victor Andersson (Storvreta) och Sebastian Palmqvist (Mullsjö) är två med utgående kontrakt som man tittat på. Även Otto Weidman (Jönköping) har nämnts.

Jönköping ryktas i sin tur få jobba hårt för att behålla några av sina viktigaste spelare. Att klubbens ekonomi varit ansträngd det senaste året är ingen hemlighet. Mer om JIK-läget kommer förmodligen senare.


//Henrik Jansson

2019-04-01 11:42

Brinkmanns nya Ö-vergång
Alexander Brinkmann fick sparken av Endre i början på december och sedan dess har det varit tyst om hans framtid fram tills att Innebandymagazinet pratade med honom förra veckan om han skulle hoppa in i Täby när deras tränare valde att avgå helt plötsligt två dagar innan slutspelet skulle börja. Men det dementerade Brinkmann tyvärr, tänk vilken grej det hade blivit att Endres sparkade tränare gör comeback i laget som möter dem i kvartsfinalen. Däremot avslöjade han att han skulle träna ett SSL-lag kommande säsong men ville inte säga vilket eftersom det inte var helt klart.

Efter det fick vi in massor av tips var Brinkmann skulle hamna och några av de hetaste spåren var Pixbos herrar, Sirius damer eller Moras damer. Men enligt flera samstämmiga uppgifter till Sillybloggen så kommer Brinkmann inte träna något av de nämnda lagen och han byter ut damer mot herrar nästa säsong.

Det verkar som om Brinkmann trivs med skärgårdslivet då han sägs byta en ö mot en annan då han kommer ta över Kalmarsunds herrar samtidigt som Adam Kallenberg tar ett steg tillbaka. Uppgifter som låter både troliga och logiska med tanke på att Kallenberg slutat och kommit tillbaka till Kalmarsund flera gånger. Senast han slutade blev han sportchef för laget och tränare för Smålandslaget. Så att han tar en liten mindre roll kommande säsong låter som en win-win-situation.


//Christian Svensson

2019-04-01 08:29

Vad händer med Örebro?


När man åker ur SSL brukar en hel del kunna hända i lagbygget. Klart sedan tidigare är att Emil Lundmark lämnar Örebro för spel i Falun. Sillybloggen har nyligen även kunnat berätta att Mullsjö visat intresse för forwarden Simon Jirebeck. Nya uppgifter pekar dock på att Jirebeck starkt överväger att stanna kvar då det civila väger tyngre. Vi har sökt honom för en kommentar.

Det ryktas kunna hända mycket på backsidan i Örebro, vilket det även gjorde inför årets säsong. För Marcus Pontusson ska en flytt tillbaka till Värmland vara aktuell. Fredrik Andersson kan även han flytta hem, till Stockholm, där AIK sägs vara intresserade. Rasmus Rudolfsson ryktas också kunna röra på sig.

Det hetaste att följa blir annars vad som händer med 01-födde supertalangen Emil Ruud, vinnare av interna poängligan med 21 mål och 22 assist. Här bör i stort sett alla klubbar visa intresse men enligt våra uppgifter ska minst tre ha kommit med skarpa erbjudanden. Falun, där Ruuds tidigare radarpartner Malte Lundmark huserar, bör vara ett hett alternativ.


//Henrik Jansson

2019-03-31 12:08

Den vanligaste klyschan under silly seasonThomas Nielsen och Krister Carlsson Foto: Per Wiklund

Idag gräver vi ner oss i den absolut vanligaste klyschan under silly season som sportcheferna ute i landet slänger sig med. I samma ögonblick som säsongens sista match blåses av yttras det någonstans i landet att i år är det tränarbrist!

Utan någon som helst undersökning eller utan några belägg konstateras det alltid att det råder tränarbrist i landet. Kanske beror detta fenomen på att man som tränare glöms bort otroligt snabbt om man inte är aktiv en säsong. Hörs man inte så finns man heller inte helt enkelt i tränarsvängen.

Med tanke på det ovanstående är det kanske inte så konstigt att de tränare som syns och hörs mest för tillfället är dem som får nya jobb snabbast. Befintliga tränare flyttas helt enkelt runt i olika lag av sportcheferna istället för att satsa på nya förmågor. Så man skapar sin tränarbrist helt på hel egen hand.

För att illustrera ovanstående fenomen ett exempel från den rådande silly cirkusen.

IBK Göteborgs tränare Thomas Nielsen fick kliva ner ett steg från huvudtränare till assisterande tränare när Göteborg var inne i en tung period. Samma helg som han åkte ur SSL med Göteborg coachade han Flodas damer i det Allsvenska kvalet.

När Lindås Rasta var inne i en tung period i herrarnas SSL så sparkades tränaren och som ersättare plockade man in Krister Carlsson från damlaget som resten av säsongen hade både herrarna i SSL och damerna i allsvenskan.

Där har vi bakgrunden och nu till några silly rykten där dessa två herrar figurerar. Olika uppgifter till Sillybloggen placerar Krister Carlsson i Kalmarsunds damer nästa säsong. Samtidigt gör rykten gällande att Nielsen ska träna Floda eller Lindås damer nästa säsong.
- Jag har ett år kvar på mitt avtal med Lindås, säger Carlsson till Sillybloggen.

Men var Carlsson ska slutföra sitt år är fortfarande osäkert då han som bekant både har damerna och herrarna.
- Det är inte klart ännu. Men det kommer nog bli klart under helgen. Men mitt avtal är hos dam för närvarande.

Enligt olika uppgifter till Sillyloggen skulle dock Nielsen vara långt gången i förhandlingarna med Lindås damer om inte Floda går upp till allsvenskan idag.
- Jag kan varken dementerar eller bekräfta uppgifterna. Jag har 1 år kvar med Göteborg men allt kan hända. Lindås, Floda, Pixbo, Göteborg eller hemmapappa, säger Nielsen till Sillybloggen.

//Christian Svensson

2019-03-31 11:13

Nya rykten om spelare #20


Igår cirkulerade det ett rykte om att Västerviksspelaren Victor Bohlin skulle bli föreningens 20 leverans till SSL genom åren men så är inte fallet. Däremot ser det ut som att det finns substans bakom ryktet ändå och att Westervik IBK kommer leverera sin 20:de spelare till SSL.

Enligt två oberoende källor är det den före detta Västerviksspelaren Max Ernstsson som är på väg upp i Jönköpings SSL-lag. Ernstsson lämnade Västervik inför den här säsongen och han har spelat i Jönköpings Herr1an-lag där han gjort 13+15 poäng under säsongen.

Om 23-åringen imponerat tillräckligt mycket på A-lagstränarna återstår dock att se...

//Christian Svensson

2019-03-30 14:09

Spelare #20 som värvas från Västervik till SSLMoa Jakobsson, Samuel Folkesson Algman och Gustav Johansson är alla tre fostrade i Westervik IBK. Foto: Tero Väisänen och Per Wiklund

Westervik Innebandy har genom åren fostrat 19 spelare till SSL trots att man aldrig spelat högre än Dam- och Herr1an själva. Uppgifter har kommit in till Sillybloggen att en 20:de spelare från WIBK är på väg mot SSL och det ska vara 20-åriga Victor Bohlin som placeras i Jönköping IK.

Hur pass trovärdiga uppgifterna är vet vi inte men det som som talar för att det skulle stämma är att Jönköping redan har värvat två talanger från Västerviks framgångsrika 99-kull i Moa Jakobsson och Gustav Johansson som båda fått sina genombrott denna säsong i SSL. Dessutom är ju Jönköping kända för att värva unga talanger och satsa hårt på dem.

//Christian Svensson

2019-03-30 12:04

Det har viskats på läktaren…


… att Mullsjö är på jakt efter forwarden Simon Jirebeck till nästa säsong. En övergång som vore ganska logisk. Örebro, som åkt ur SSL, bör ha svårt att övertala en landslagsmeriterad spelare av Jirebecks kaliber att stanna. Dessutom fick han flera anbud från både svenska klubbar och en schweizisk klubb förra sommaren, innan han valde att förlänga sitt kontrakt. Mycket för att Örebro då hade klarat sig kvar i SSL.

Mullsjö har i sin tur haft lite brist på rightfattade forwards de senaste åren. Kontraktet med Anton Vestlund går ut efter våren.

En given koppling är att tränaren Ulf Hallstensson, som ryktas ta över Mullsjö nästa säsong, tidigare har jobbat med Jirebeck i AIK och landslaget.


Vad tror ni, blir Mullsjö nästa klubbadress för Simon Jirebeck? Foto: Hasse Klang/Örebro Innebandy


//Henrik Jansson

2019-03-30 09:38

AVSLÖJAR: Lämnar SSL och blir proffs


Vad vore en Sillyblogg utan ett stort avslöjande de första dagarna? Precis inte mycket att ha, därför bjuder vi på ett avslöjande och vilken SSL-spelare som blir först med att lämna Sverige för att spela utomlands nästa säsong.

Den tidigare U19-landslagsmålvakten som blivit utsedd av tränarna till allsvenskans bästa målvakt 4 år i rad mellan 2014-2018 kommer lämna IBK Göteborg. Mikaela Johansson har varit helt outstanding i allsvenskan och varit en stor anledning till att Göteborg gått från ett bra Dam1an-lag till att i år ha spelat i SSL. Men efter Göteborgs degradering från SSL står det nu klart att Mikaela inte följer med ner i allsvenskan för att ta upp jakten på sin femte titel som södra seriens bästa målvakt utan istället flyttar hon till...
- Jag flyttar till Norge i maj, vilken klubb det blir är inte riktigt klart men har möte i april med en klubb.

Hur kommer det sig att du lämnar Göteborg?

- Det är på grund av kärleken faktiskt och så fick ett lag nys om det, så därav blir det fortsatt innebandy där.


Foto: Julia Thielen

//Christian Svensson

2019-03-29 18:52

Är Mullsjö påväg att tappa landslagsmålvakten?Foto: Tero Väisänen

Det var inför den nuvarande säsongen som Mullsjö värvade den norska landslagsmålvakten Markus Jelsnes efter det att tidigare målvakten Benjamin Löfdahl lagt hjälmen på hyllan. Nu ser det dock ut som att äventyret i Mullsjö kan gå mot sitt slut.

Enligt uppgifter till Sillybloggen så är Jelsnes på väg bort från Mullsjö för att återvända till Norge. En kandidat som ska vara intressant som ersättare till Jelsnes är istället tidigare SSL-spelaren och Schweiziska landslagsmålvakten Pascal Meier. Återstår att se hur målvaktssituationen kommer se ut i Mullsjö till den kommande säsongen.

//Ludvig Gustavsson

2019-03-29 15:17

Till alla agenter i VästsverigeFoto: Christofer Axelsson

Under lanseringsdagen av vår nya #ibsilly-blogg tänkte vi bjuda alla sportchefer och agenter som är verksamma i Västsverige på lite välsmakande silly-godis. Sirius-spelaren Johanna Claesson har kommit in på skola i Göteborg och snart går flyttlasset till Innebandysveriges framsida. Den defensiva centern har spelat 81 SSL-matcher de senaste tre säsongerna för Sirius.

Först till kvarn gäller men glöm inte bort var ni hörde det först....

//Christian Svensson

2019-03-29 10:15

Superlöftet nobbade proffskontraktFoto: Eva Ohlström
Supertalangen Lovisa Åström värvades till Sirius i slutet på säsongen på dubbellicens från Strömsbro. 17-åringen gjorde braksuccé i SSL och på 5 matcher gjorde hon 7 mål och 4 assist. Förra veckan skrev supertalangen på ett kontrakt med Sirius över nästa säsong. Men enligt uppgifter till #ibsilly-bloggen så hade Åström ett proffserbjudande från Schweiz och Zug United som hon tackade nej till efter moget övervägande.

Framtiden ser dock oerhört ljus ut för den 17-åriga supertalangen som mycket väl kan bli en publikfavorit i SSL nästa säsong. Nåja, vad är väl en bal i Schweiz när man kan bli en hyllad stjärna i världens bästa liga?

//Christian Svensson

2019-03-29 09:42

Wallenstam tillbaka i hallen som bär hennes namnIBK Göteborg åkte ur SSL och det är nog många spelare som fått blodad tand efter det och vill spela kvar i högsta serien. Under första kvartsfinalen mellan Pixbo och Rönnby sågs tre Göteborgsspelare sitta på läktaren och diskutera med Pixbos klubbchef, Kristina Landgren Carestam. Det var Victoria Wallenstam, Charlotta Kiilsgaard och Sara Johnsson. Framförallt Wallenstam hade djupa diskussioner med Landgren Carestam. Är måntro den hårdföre powerforwarden på väg tillbaka till sin moderklubb, som hon spelat i sedan hon var 6 år, efter den två år långa utflykten till Göteborg?

Med tanke på att Pixbo förlorade matchen mot Rönnby och dessutom förlorade närkampsspelet mot Rönnbys tuffa backar så borde en spelare av Wallenstams typ passa in som handen i handsken.

//Christian Svensson

2019-03-28 08:17

Tjeckerna checkar ut?#ibsilly-kollen: FC Helsingborg. Foto: Per Wiklund

För Helsingborg är det färdigspelat den här säsongen och nu ser man över sitt lagbygge. Niklas Pålsson, tidigare assisterande tränare, har tagit över som huvudtränare efter Patric Johansson. Man har också förlängt med nyckelspelarna Jonathan Edling och Andreas Lindholm.

Tjeckiska landslagsspelarna Patrik Suchánek och Daniel Sebek har utgående kontrakt och där är det osäkert om det blir en fortsättning.

Den galnaste spaningen hittar vi i den här Twittertråden, där det påstås att centerstjärnan Linus Nordgren har synts i Linköpings Sporthall för en vecka sedan. Det sägs att han ska ha varit på en jobbintervju i Linköping. Ta dock de uppgifterna med en stor nypa salt.

Skånelagets drömvärvning? Schweiz-proffset Daniel "Magic" Johnsson ryktas kunna göra comeback. Zorrokungen, som just nu spelar slutspel med Wiler-Ersigen, är en stor profil som vet hur man levererar rikligt med poäng i SSL.

Helsingborg uppges även jaga Höllvikens Christoffer Andersson.


//Henrik Jansson

2019-03-27 16:39

Höllviken har gjort läxan#ibsilly-kollen: Höllvikens IBF. Foto: Per Wiklund

Den tunna truppen var ett flitigt diskussionsämne inför 2018/19. Nu har Höllviken redan gjort klart med två nya spelare, Simon Lindblad och Lukas Eldholm, vilket tyder på att man inte vill hamna i samma sits igen.

Sportexpressen har berättat att målfarlige Christoffer Andersson jagas av flera SSL-rivaler. Helsingborg, Växjö, Linköping och Dalen ska alla vara väldigt intresserade, där Umeålaget sägs vara det hetaste alternativet. Blir det en flytt 127 mil norrut?
- Jag för diskussioner med Dalen, det gör jag. Det är ett väldigt bra lag, men jag för diskussioner med andra lag också. Det är ingenting som är klart än, säger Andersson till tidningen.

Poängligavinnaren Johannes "JW" Wilhelmsson har kontrakt med Höllviken även över nästa säsong, men har tydligt uttryckt att det finns tankar på att spela någon annanstans i framtiden. Köps han loss av någon klubb i år, eller kan det bli en flytt nästa säsong? Så här sa han i en intervju i november:
- Nu är jag som sagt klar med plugget och skulle egentligen kunna jobba vart som helst i landet. Det gör att man är mer flexibel. Såklart tänker jag att det är en möjlighet och vi får se nu framöver hur Höllviken väljer att lägga upp det, hur mycket de satsar och vad de presenterar för mig. Jag vill ju att Höllviken, eller det laget jag spelar i, ska gå framåt och satsa lite. Så gör inte Höllviken inte det framöver får man väl ta sig en funderare helt enkelt.


//Henrik Jansson

2019-03-26 16:33

Silly-Billy!


Letar du efter galna #ibsilly-rykten med varierande sanningshalt? Då har du kommit precis rätt.

Intresset för innebandyns Silly season blir bara större för varje år. Nu startar vi en ny sekton på Innebandymagazinet.se där allt kommer handla om övergångar, rykten och förlängda kontrakt. Detta i första hand med fokus på förbundsserierna.

I menyn ovan, eller i högerspalten om du läser i dator/surfplatta, hittar du både de senaste nyheterna och får en överblick på vad som hänt filtrerat på lag för lag i SSL herr/dam och allsvenskan herr.


Billy Nilsson till Sirius var ett av de första heta ryktena som dök upp. Nyligen blev han också presenterad av Uppsalaklubben. Foto: Per Wiklund

#ibsilly-bloggen kommer till stor del fokusera på de rykten som florerar. Har du tips? Då finns det flera sätt att nå oss på. Antingen via ett kontaktformulär om du klickar här, eller genom att maila till redaktion@innebandymagazinet.se. Du hittar oss även via våra sociala medier.

Wikipedia: "Silly season (sv: Löjlig årstid) var ursprungligen en benämning på sommarsäsongen då medierna har nyhetstorka och publicerar fantasi- och skandalhistorier. Termen används numera mest inom sport, för tiden mellan spelsäsongerna."


//Henrik Jansson

Senaste nytt
SSL herr

Filip Samuelsson
-> Linköping IBK (Förlängt)
Robin Raske
-> Jönköpings IK (Förlängt)
Oscar Rohlin
-> FBC Kalmarsund (Övergång)
Axel Rasmussen
-> Höllvikens IBF (Övergång)
Julian Nihlén
-> Höllvikens IBF (Övergång)
Wille Knuthas
-> Mullsjö AIS (Övergång)
Leo Olsson
-> Mullsjö AIS (Övergång)
Jesper Kivipaasi
-> Oklart (Rykte)
Kalle Lundgren
-> Pixbo Wallenstam IBK (Övergång)
Linus Dahlström
-> FC Helsingborg (Övergång)

SSL dam

Therese Arneson
-> Warberg IC (Förlängt)
Pelle Körberg
-> Warberg IC (Övergång)
Milla Nordlund
-> Oklart (Övergång)
Amanda Svärd
-> KAIS Mora IF (Övergång)
Jenna Saario
-> KAIS Mora (Övergång)
Linnéa Nilsson
-> Karlstad IBF (Rykte)
Daniel Stenmarker
-> Jönköpings IK (Övergång)
Jessika Eriksson
-> KAIS Mora IF (Övergång)
Johanna Nilsson
-> Slutar (Övergång)
Jessica Jenssen
-> Slutar (Övergång)

Allsvenskan herr

Oscar Rohlin
-> FBC Kalmarsund (Övergång)
Axel Rasmussen
-> Höllvikens IBF (Övergång)
Hampus Bodin
-> Hagunda IF (Rykte)
Jimmy Dennerby
-> Farsta IBK (Rykte)
Patrik Schantz
-> Balrog IK (Rykte)
Daniel Kugerl
-> Balrog IK (Rykte)
Robin Blank
-> Balrog IK (Rykte)
Patrik Kareliusson
-> Balrog IK (Rykte)
Marcus Pontusson
-> Karlstad IBF (Övergång)
Sebastian Lie
-> Nilsby IK (Övergång)

Allsvenskan dam

Anna Dömstedt
-> Oklart (Rykte)
Cecilia Palvén
-> Slutar (Övergång)
Caroline Hansen
-> IF Sirius FBC (Rykte)
Caroline Hansen
-> IBK Dalen (Rykte)
Cornelia Palmén
-> Västerås Rönnby IBK (Övergång)
Clara Olofsson
-> Jönköpings IK (Övergång)
Rasmus Bernhardsson
-> Oklart (Övergång)
Josefine Nilsson
-> IBF Linköping (Förlängt)
Ida Pettersson
-> IBF Linköping (Förlängt)
Evelina Nydén
-> IBF Linköping (Förlängt)

Herr1an

Wille Knuthas
-> Mullsjö AIS (Övergång)
Leo Olsson
-> Mullsjö AIS (Övergång)
Andrej Jovic
-> Olofströms IBK (Förlängt)
Daniel Stenmarker
-> Jönköpings IK (Övergång)
Kalle Lundgren
-> Pixbo Wallenstam IBK (Övergång)
Linus Nestorsson
-> Pixbo Wallenstam IBK (Övergång)
Ola Persson
-> IBK Lund Elit (Övergång)
Jimmy Dennerby
-> Farsta IBK (Rykte)
Patrik Schantz
-> Balrog IK (Rykte)
Daniel Kugerl
-> Balrog IK (Rykte)
SSL: Lag fÖr lag

Välj serie:

Har du tips? Skicka här!

Dalen

Klara in:
Christoffer Andersson, forward

Klara ut:
Alexander Rönnlund, forward
Mattias Wallgren, back

Rykten in:

Rykten ut:
Ketil Kronberg, center

FÖrlÄngt:

Falun

Klara in:
Emil Lundmark, back
Victor Wettergren, forward

Klara ut:

Rykten in:
Emil Ruud, forward
Patrik Rokka, forward
Tobias Lindström, back
Jesper Lindström, forward

Rykten ut:
Ciya Hajo, center
Adam Colling, forward

FÖrlÄngt:
Omar Aldeeb, forward
Casper Backby, center

Helsingborg

Klara in:
Linus Dahlström, forward

Klara ut:
Patric Johansson, tränare

Rykten in:
Daniel Johnsson, forward
William Park, forward

Rykten ut:
Patrik Suchánek, back
Daniel Sebek, forward

FÖrlÄngt:
Andreas Lindholm, forward
Jonathan Edling, målvakt
Niklas Pålsson, tränare

Höllviken

Klara in:
Simon Lindblad, forward
Lukas Eldholm, center
Fabian Österman, back
Ted Nivestam, back
Julian Nihlén, forward
Axel Rasmussen, back

Klara ut:
Christoffer Andersson, forward
Fredrik Sjöstedt, back
Pontus Sjöberg, back

Rykten in:

Rykten ut:

FÖrlÄngt:

Jönköping

Klara in:
Max Ernstsson, forward

Klara ut:

Rykten in:

Rykten ut:
Rickard Hessmer, forward
Otto Weidman, center
Gustav Jansson, målvakt
Gustav Johansson, forward

FÖrlÄngt:
Joel Wadsten, forward
Emil Nilsen, back
Robin Raske, back

Kalmarsund

Klara in:
Alexander Brinkmann, tränare
Albin Hedstål, center
Gustav Wadell, back
Oscar Rohlin, forward

Klara ut:
Alexander Berglund, back

Rykten in:
Tommy Bolin, forward
Sebastian Palmqvist, center
Otto Weidman, center
Tobias Lindström, back
Jesper Lindström, forward

Rykten ut:

FÖrlÄngt:

Linköping

Klara in:
Olli Laine, back

Klara ut:
Fredrik Nyholm, forward
Anton Karlsson, back
Andreas Nordh, forward
Yousif Touma, center

Rykten in:
Otto Weidman, center

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Filip Samuelsson, back

Mullsjö

Klara in:
Leo Olsson, forward
Wille Knuthas, forward

Klara ut:
Viktor Wibring, back
Andreas Elf, tränare
Isaac Rosén, forward
Johan Kihlblom, tränare

Rykten in:
Ulf Hallstensson, tränare
Pascal Meier, målvakt
Simon Jirebeck, forward
Gustav Jansson, målvakt
Gustav Johansson, forward
Claudio Laely, forward

Rykten ut:
Daniel Gidske, back
Henrik Olofsson, back
Anton Vestlund, forward
Markus Jelsnes, målvakt
Sebastian Palmqvist, center
Jesper Kivipaasi, back

FÖrlÄngt:
Kasper Hedlund, back
Rikard Eriksson, forward

Pixbo Wallenstam

Klara in:
Fabian Lindbäck, back
Charlie Jonsson, back
Jesper Wallström, forward
Alfred Pettersson, back
Linus Nestorsson, forward
Kalle Lundgren, målvakt

Klara ut:
Daniel Calebsson, back/center
Jonas Eliasson, tränare

Rykten in:
Otto Weidman, center
Marek Benes, forward

Rykten ut:

FÖrlÄngt:

Sirius

Klara in:
Billy Nilsson, forward
Marko Juselius, back

Klara ut:
Mattias Jansson, forward

Rykten in:
Simon Götz, back
Andreas Dahlkvist, forward

Rykten ut:
Johan Kruse, back
Lukas Sjöblom, forward

FÖrlÄngt:
Emil Lindström, tränare
Henrik Malmgren, back
Filip Eriksson, forward
Joakim Olsson, center
Andreas Lundell, center
Tobias Steineck, målvakt

Storvreta

Klara in:
Hampus Ahrén, center

Klara ut:
Jesper Berggren, back

Rykten in:
Tobias Lindström, back
Jesper Lindström, forward

Rykten ut:
Victor Andersson, center
Simon Götz, back

FÖrlÄngt:
Jimmie Pettersson, forward
Mattias Samuelsson, back
Valdemar Ahlroth, forward

Växjö

Klara in:
Simon Westgärds, forward
Christian Guntsch, tränare

Klara ut:
Niklas Nordén, tränare
Ted Nivestam, back
Manuel Maurer, forward

Rykten in:
Viktor Palm, forward
Gustav Johansson, forward
Tobias Lindström, back
Jesper Lindström, forward

Rykten ut:
Manuel Maurer, forward

FÖrlÄngt:

Allsvenskan herr: Norra

AIK

Klara in:

Klara ut:

FÖrlÄngt:

Djurgården

Klara in:

Klara ut:
Elliot Gordon, forward

FÖrlÄngt:

Gävle

Klara in:
Marcus Persson, back

Klara ut:
Wiktor Johannesson, forward

FÖrlÄngt:
Magnus Johansson, back

Hagunda

Klara in:
Erik Roos, back
Mattias Jansson, forward

Klara ut:
Martin Holgersson, back

FÖrlÄngt:

RIG Umeå

Klara in:
William Törngren, center
Alexander Ljungström , målvakt
Wilmer Entall, forward
Wille Malm, center
Vilmer Åsenstam, forward
Sebastian Theorin, back
Gabriel Erol, center
Adam Strand, back

Klara ut:
Hampus Ahrén, center
Albin Hedstål, center
Gustav Wadell, back
Fabian Lindbäck, back
Simon Westgärds, forward
Erik Roos, back
Victor Wettergren, forward

FÖrlÄngt:

Salem

Klara in:

Klara ut:

FÖrlÄngt:

Thorengruppen

Klara in:

Klara ut:
Patrik Hallberg, forward

FÖrlÄngt:
Simon Sundström, forward

Tullinge

Klara in:

Klara ut:

FÖrlÄngt:

Wibax-Piteå

Klara in:

Klara ut:

FÖrlÄngt:

Allsvenskan herr: SÖdra

Craftstaden

Klara in:

Klara ut:
Oscar Rohlin, forward

FÖrlÄngt:

Fagerhult Habo

Klara in:

Klara ut:

FÖrlÄngt:

Karlstad

Klara in:
Oliver Sandberg, forward
Niklas Hovivuori, tränare
Marcus Pontusson, back

Klara ut:
Sebastian Lie, back

FÖrlÄngt:
Tom Colling, forward

Lagan

Klara in:

Klara ut:

FÖrlÄngt:

Lillån

Klara in:
Harman Haurami, tränare
Per Holmblad, forward

Klara ut:
Lukas Eldholm, center
Anton Drake, tränare
Harman Haurami, tränare

FÖrlÄngt:
Carl Lejerwik, forward
Aron Ohlsson, forward

Onyx

Klara in:

Klara ut:
Filip Bergman, målvakt
Oliver Liedberg, forward
William Westerdahl, center
Oscar Bierfeldt, back
André Lindman, forward

FÖrlÄngt:

Strängnäs

Klara in:
Patrik Hallberg, forward
William Broberg, forward

Klara ut:

FÖrlÄngt:

Visby

Klara in:

Klara ut:
Niklas Hovivuori, tränare

FÖrlÄngt:

Warberg

Klara in:

Klara ut:

FÖrlÄngt:MEST LÄST IDAG
  SSL herr

5 SSL-spelare analyserar finalen
  SSL herr

Falunstjärnan vill vinna för tränaren efter tuffa tiden
  SSL herr

Den pålitligaste poängplockarens dystra finalsvit
  SSL herr

Imorgon bli han historisk efter finalen
  SSL herr

Årets rookie: Viktor Kastengren

PLUS-EXKLUSIVT


SSL herr-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen!

FACEBOOK


Hetaste nyheterna
 
TWITTER


Det senaste snacket

PLUS-EXKLUSIVT


Nytt managerspel för innebandy - skapa ditt lag!
PLUS Tävla mot polarna med ditt Dream Team

annons


TRÄNING


Bli en bättre spelare!
Här är de senaste träningstipsen

#ibsilly 2018


Superligan herr
 
#ibsilly 2018


Superligan dam

PLUS-EXKLUSIVT


SSL dam-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen!

 
 
Start
Nyheter
Resultat & tabeller
Trupper
Betygstoppen
Historik
Tillbaka till startsidan
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera