torsdagen den 12 december 2019
 
 
 
Start
Nyheter
#ibsilly
Resultat
PLAY
Matcher idag
PLUS
Coachen: SSL herr
SSL dam
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera Jobba här  
 
VM 2019
 
 
SVERIGES MATCHER
Matchfakta: 1-23 Matchfakta: 10-2 Matchfakta: 16-1 fre 13 dec 19.00 lör 14 dec 14.30 sön 15 dec 16.30  
Start / Allsvenskan
2011-06-09

Allsvenskan

Säsongskoll allsvenskan södra

Innebandymagazinet.se har kollat läget i landets elitklubbar. De senaste dagarna har vi presenterat hur lagen i superligan och elitserien ser på säsongen och värvningarna. Idag är det dags för klubbarna i allsvenskan södra att säga sitt.

DELA
TWEETA
KOMMENTERA


Daniel Falk i kamp med Micke Karlsson i superligan. Nu återfinns Warbergsbacken i Karlstad igen och blir en viktig spelare i deras allsvenska säsong. Foto: Lars Hjalmarsson

annons


Frågorna till respektive klubb
1. Vad tycker ni om årets säsong?
2. Vad tror ni om den kommande?
3. Vilken är er viktigaste värvning?
4. Vilken är er största förlust?
5. Förutom egna nyförvärv, vilken är den bästa värvningen i allsvenskan södra?

Fagerhult Habo

Ulf Linderum, sportchef
1. Poängmässigt helt okej då vi nådde målet att hänga kvar i allsvenskan. Spelmässigt kan vi förbättra framför allt stabiliteten.

2. Jag tror det kan bli en rolig säsong då alla blir ett år äldre samt att de flesta vill visa att de kan bättre.

3. Alla är viktiga men Erik Olofsson ser riktigt vältränad och motiverad ut efter ett drygt års frånvaro.

4. Svårt val, men måste jag välja en blir det bli Anders Wilderoth.

5. Ja det återstår att se tycker jag, finns en del intressanta namn.


Karlstad

Alex Bugarski, sportgruppen
1. Väldigt bra start, men när chansen till serieseger försvann så mattades laget lite.

2. Vi hoppas kunna blanda oss in i toppstriden med tanke på vårt material. Det var viktigt att vi vi fick behålla vår stomme från förra året.

3. Alla värvningar är noga utvalda, men om vi bara får säga en så blir det Daniel Falk.

4. Vi har bara en spelare som slutar hos oss, Christian Persson. Ledarna finns kvar i organisationen.

5. Kan inte säga, har ganska dålig koll på övriga värvningar.

Landskrona

Petri Manu, sportchef
1. Rent tabellmässigt shar vi aldrig nått en bättre än den tredjeplats vi nådde i allsvenskan. Vi vann även DM i Skåne. Men med den truppen och de resurserna vi lagt ner så var det en liten besvikelse att vi ej kom högre i tabellen. Vi ger oss godkänt, ej mer.

2.Vi har stor omsättning på spelare och det med avsikt. Vi satsade stora resurser på laget ifjol och fick ej bättre resultat och då fick vi analysera om läget.

3. Viktor Andersson och nygamle tränaren Patric Johansson.

4. Helt klart Nicklas Lidholm.

5. För tillfället har det ej kommit in några extra stora värvningar som förra säsongen.

Lindås

Olle Carlsson, Sportchef
1. Vi mötte alla topplagen de första 5-6 matcherna av serien när tre av våra nyckelspelare är skadade, vilket är en orsak till att vi redan från början tappar på toppen. Allsvenskan är som ett enda långt kvalspel om man siktar på att slåss om seriesegern. Det går inte att förlora mer än 2-3 matcher på hela säsongen. Vi avslutade dock snyggt med fem raka segrar vilket vi är nöjda med. Men första gången på fem år som vi inte är på pallen (4:a) och om det tycker vi: så där.

2. Vi befinner oss i lite av en generationsväxling men vi satsar som vanligt på att vara med och slåss i toppen. Jag tror också att flera av våra unga spelare som varit med 1-2 säsonger kommer att ta rejäla kliv och visa att man kan tillföra ännu mer för att vi ska vinna fler matcher.

3. Alla nyförvärv är viktiga av olika anledningar. Vi får se när serien är slut vem det blev.

4. Det vill jag inte gå in på men jag kommer sakna alla.

5. Än så länge har jag inte fått någon skrämselhicka av det jag har sett hos övriga. Men troligen är det de spelare i förra säsongens topplag som stannar kvar, mer än att man värvar in nya utifrån.

Malmö FBC

Ulf Ivarsson, sportchef
1. Vi infriade våra resultatmässiga mål, samtidigt som vi utvecklade laget samt spelarna individuellt.

2. Vi siktar på att etablera oss i allsvenskan samt fortsätta med att utveckla vårt unga lag inför framtiden.

3. Vår nya klubbchef kommer att vara vår viktigaste värvning.

4. Tom Flydalen.

5. Det finns i dagsläget ingen förening som utmärkt sig något nämnvärt.

Onyx

Lars Malmqvist, sportchef
1. Att vi slutade på en sjätte plats i södra allsvenskan var ett riktigt bra resultat med tanke på förutsättningarna som laget hade, relativt liten trupp och en del skador på nyckelspelare. Vi visste från början att vi inte skulle slåss i toppen så vi är riktigt nöjda.

2. Svårt att säga i dagsläget, men helt klart är att vi siktar på att bli bättre än förra säsongen och att vi kommer att överraska många lag.

3. Alldeles för svårt att svara på i nuläget, vi tror stenhårt på alla nyförvärv. Men en viktig pusselbit i lagbygget är att vi lyckades förlänga Tom Iversjös tränarkontrakt.

4. Kan inte avgöra det.

5. Daniel Falk i Karlstad, om han lyckas komma tillbaka till tidigare form efter sin skadeperiod.

Partille

Ulf Andersson, sportchef
1. Vi är nöjda med att ha klarat nytt kontrakt i allsvenskan med en närmast total generationsväxling, där vi släppt fram massor av tonåringar. Vi är dock inte nöjda med hur vissa matcher utvecklade sig och vi anser att vi borde tagit väsentligt fler poäng. Vi förlorade en handfull matcher med uddamålet, varav två derbyn och det ska inte ske framgent!

2. Vi fortsätter med att släppa fram unga spelare och serien är till och med tuffare denna säsong än förra. Vi tror dock mycket på oss själva. En ny intressant ledarstab samt en en handfull unga spelare som jag tror slår igenom nästa säsong. Vi blir bättre!

3. Tycker alla våra nyförvärv kommer att tlllföra. Dock sticker Jacob Grauers ut såklart. Vi kommer ge honom chansen på nytt i en omgivning där han blir den naturliga målskytten, även om han också kan ta det hårda jobbet. Att dessutom Johan Nyth, Fredrik Nyth och Oscar Lundin valde att köra vidare med oss var mycket viktigt för detta unga lag.

4. Philip Laurizohn samt Magnus Koski. Två spelande backar som vi gärna haft kvar.

5. Tycker silly season varit lugnare än vanligt i allsvenskan… Vill dock flagga för våra antagonister i Växjö. Deras nyförvärv Robin Johansson tror jag mycket på, om han kan acklimatisera sig på rätt sätt i Växjö.

Skoghall

Andreas Prochazka, sportchef
1. Som helhet en liten besvikelse.Vi hade förväntat oss en bättre tabellposition. Andra halvan av serien är vi dock riktigt bra.

2. En stabil säsong där våra unga spelare tar ett ytterligare steg i sin utveckling.

3. Vi ser alla värvningar som viktiga. Den som får störst betydelse får säsongen utvisa.

4. Staffan Eriksson. En rutinerad poängmaskin som är mycket svår att ersätta.

5. Johan Asmus till Visby är en bra värvning.

Visby

Joakim Sjöstrand, tränare
1. Klubben gjorde många bra saker förra året och en fjärdeplats är inget dåligt resultat. Men spelet fungerade inte fullt ut alltid och vi kan bättre än ifjol.

2. Det blir en intressant säsong. Nu tror jag att vi hamnar i södra serien och de lagen har Visby aldrig mött. Så det blir spännande och även intressant för vår publik med nya lag. Men det är ju svårt att jämföra de här lagen med oss, vi har liksom inga referenspunkter. Klubben vill dock upp i superligan, men vi väntar lite med årets målsättning till senare på säsongen när vi och alla andra lagen har värvat klart.

3. Det är jämnt skägg och jag ser hela laget som en grupp, vi ska bygga på alla. Visst finns det individualister i laget men Visby kommer vara som en maskin i år!

4. Det har jag lite svårt att uttala mig om. Jag kan inte göra en rättvis bedömning av det eftersom jag inte såg dem live på planen i fjol.

5. Daniel Falk är en kanonvärvning och Karlstad kommer ha stor nytta av honom. Men annars känns det som att den största värvningen inte har kommit än.

Växjö

Klas Skoglund, sportchef
1. Vi gjorde en otroligt bra sportslig säsong förra året. Det var nog ingen som trodde att vi skulle komma på en andraplacering i allsvenskan.

2. Vi ska försöka bli en placering bättre och med tanke på allt som händer runt om i föreningen, som ny arena med mera, känns det ganska naturligt att vi tittar på att komma upp i superligan.

3. Svårt att sätta in i en placering. Bägge spelarna, Robin Johansson och Niclas Söderlund, är unga hungriga spelare som kommer att utvecklas under säsongens gång. Det jag tycker är väldigt viktigt var att vi har i stort sett fått behålla alla spelare från förra säsongen. Kan man krydda det med lite extra klasspelare så tror jag det kan bli en riktig rolig säsong.

4. Att Johan Schönbeck slutar som tränare är givetvis tungt, men det visste vi om efter i stort sett halva förra säsongen. Dock är Daniel Hahne ett perfekt tillskott till vår organisation. På spelarsidan tycker jag att Tobias Gustafson är den tyngsta tappet. Hans närvaro både på sidan av och på banan har varit otroligt viktig. Vi har helt enkelt tappat en pappa i laget.

5. Tycker Karlstad har gjort en del intressanta värningar. Dock har väl inte den så kallade bästa värvningen kommit än. Den hade vi tänkt att göra!

Åby

Jan Erixon, sportchef
1. Helt otrolig egentligen, att som nykomling bara förlora två matcher och vinna division I. Dessutom vann vi DM efter finalseger mot superligalaget Linköping.

2. Vi tror på vår trupp och det vi gör. Målsättningen i år får väl vara att klara oss kvar och att som förening hinna utvecklas till en allsvensk sådan. Det är mycket som blir annorlunda och nytt när man kommer upp på den här nivån.

3. Hittills Christoffer Svec . En rörlig och spelskicklig back som även kommer att tillföra en del i offensiven.

4. Inga har lämnat.

5. Johan Asmus som gått till Visby från Örebro är väl en värvning som Visby är nöjda med. Ska dessutom bli intressant och se Tobias Tenglin i Onyx, från Torshälla. En lovande målvakt som imponerade på mig när vi mötte dem förra säsongen.

Östra

Johan Samuelsson, tränare
1. Vår förra säsong var väldigt lyckad. Vi visade upp en stabilitet samt en målfarlighet som väldigt få lag kunde matcha. Vi kunde ställa upp med tre femmor varje match som var väldigt jämna, vilket gjorde oss svårstoppade.

2. Vi har inte diskuterat något mål för kommande säsong, men vi ser i alla fram emot att ta ytterligare steg framåt på alla punkter.

3. Tränaren Johan Ivarsson.

4. Inga förluster ännu.

5. Vi väljer att fokusera på vår egen trupp och lägger ingen större fokus på övriga lag.


//Innebandymagazinet

DELA
TWEETA
KOMMENTERA

Kommentera


LÄS MER
  Serieledarna om bottten och jumbon om toppen
Allsvenskan  Fagerhult Habo siar om hur bottenstriden kommer att sluta och jumbon Craftstaden...
  TV: Instruktionsvideo för ett kanonskott i klykan
Allsvenskan  Kan en boll sitta mer i krysset än Jesper Anderssons 3-1 mål för AIK från helgen...
  TV: Fagerhult Habo med fyra mål - på 79 sekunder
Allsvenskan  Se när Fagerhult Habo gör fyra mål på endast 79 sekunder borta mot Lindås Rasta ...

PLUS10 spelare som ”måste” debutera i SSL inom ett år
PLUS Stjärnorna i Allsvenskan som SSL-sportcheferna bör ringa väldigt snart....
 

Allsvenskans glada överraskningar och största besvikelser
PLUS 
Toppar och floppar - här är de som stuckit ut positivt och negativt i damernas n...
 

Djurgårdens tränare inför kvällens derby mot AIK
PLUS 
✔ Segern mot Hagunda senast: ”Kräktes i omklädningsrummet” ✔ Häls...
 
SENASTE PLUSTippar: De vinner guld i Storvretacupen

Stor cupguide! Klass för klass - alla favoriter
Notiser

Lerum släpper spelare 14:57
Åbys glädjebesked kring stjärnforwarden 13:41
Så var dag fem av VM 2019 i Schweiz 10:46
Fri entré när Kalmarsund inviger nya arenan 10:44
Innebandygodis på högstanivån 10:35
Live 10.00: 15:e plats 06:00
Live 12.00: 9-12:1 06:00
Live 13.00: 13:e plats 06:00
Live 15.00: 9-12:2 06:00
Live 16.00: Kvartsfinal 06:00
Fler notiser

Senaste nytt

TV: Galna backhandmålet spräcker nollan i jumbofinalen 19:56
Hälften av serien spelad - publiksnittet sjunker 15:20
TV: Mäktiga målet - med bara millisekunder kvar att spela 15:07
Viktigt möte i bottenstriden väntar ikväll 14:25
Historik: Sveriges största VM-vinster 13:09
Fyra raka förluster - ska Jönköping bryta förlustsviten nu? 12:33
Här når Mullsjö-kaptenen en stor milstolpe 11:17
Fler artiklar

MER FRÅN STARTSIDAN

VM 2019


Historik: Sveriges största VM-segrar


VM 2019 Så har Sveriges största VM-segrar sett ut genom åren som gått

Jönköping-Dalen 18.30


Ska Jönköping bryta förlustsviten ikväll?


SSL HERR Fyra raka förluster - nu har JIK laddat om: ”Känner oss segervissa”
Publiksnittet i SSL Herr sjunker - hela publikligan  

Med hälften av grundserien spelad - så ser publiksnittet ut i herrarnas SSL
  Viktigt möte i bottenstriden väntar ikväll

Bottenlagen gör upp om tre viktiga poäng när halva serien är spelad
SSL: Omgång 19

Häng med i samtliga matcher och resultat från superligans 18:e omgångSSL HERR


”Det var skönt att få en krigarvinst”


SSL HERR Mållös tredjeperiod - men Storvreta fick med sig alla tre poäng
  Här når Kasper Hedlund den stora milstolpen

Skrev för alltid in sig i Mullsjös historieböcker under gårdagens match
CUPGUIDEN


Stora cuptipset: De vinner guld i Storvretacupen


PLUS ✔ Favoriter - klass för klass ✔ Tränarnas ord: ”Visat att vi är svårslagna”
  Stora cuptipset: De vinner guld i Gothia Cup

✔ De vinner guld - klass för klass ✔ Tränarnas ord: ”Kan gå hela vägen”
  ”Gothia Cup ger vår förening en härlig boost”

CL98IC har Gothia som en trevlig tradition i början av januari varje år
Pixbo Wallenstam-Växjö 8-6


En stark vändning i tredje gav tre poäng till Pixbo mot Växjö


SSL HERR Underläge med två mål - inhopparen var med och avgjorde
Efter frustrationen - Växjö bjuder på en straffdelikatess  

Pixbos Andreas Stefansson var inte nöjd med det här domslutet
  Stjärnforwarden gör comeback - och gör mål direkt

Efter flera matchers frånvaro - Jimmie Pettersson gjorde comeback
TV: Kalmarsund reducerar med en sekund kvar  

Här gör Kalmarsund ett extremt viktigt psykologiskt mål mot Höllviken
Kvällens SSL


”Det är en jätte, jätte, jätteskillnad”


Herr Mullsjöspelaren har lämnat frysboxen och talar ut om tränarbytet
  ”Vi är större, starkare och bättre på allt”

Kalmarsundsstjärnan menar på att det är bara att hämta hem 3 poäng ikväll
Innebandyfesten


Från långtidsskadad till kvalhjälte


DJ18 RIG-stjärnan om den tuffa tiden och om den gångna helgens kvaltriumf
  Mirakelvändning tog GS 86 till Innebandyfesten

”Kändes helt overkligt och är fortfarande väldigt svårt att ta in”
”Kul att vi är ett av de 4 bästa lagen i Sverige”  

IBK Lund har säkrat en av två tänkta biljetter till Innebandyfesten
  ”Ingen trodde på oss, varför skulle det stoppa oss”

Åkersbergaspelaren om skrällsegern i DJ18-finalen mot Täby
 
PLUS

Tippar: Lagen som vinner guld i Storvretacupen
Tippar: Lagen som vinner guld i Gothia Innebandy Cup
GUIDE: Så beskrivs spelarna i Västsvenska F16
GUIDE: Så beskrivs spelarna i Västergötland P16
Halland P16: Så beskrivs spelarna inför SDF-SM
Skåne F16: Så beskrivs spelarna inför SDF-SM
Skåne P16: Så beskrivs spelarna inför SDF-SM
Sörmland P16: Så beskrivs spelarna inför SDF-SM
Sörmland F16: Så beskrivs spelarna inför SDF-SM
Uppland F16: Så beskrivs spelarna inför SDF-SM

Fler PLUS-artiklar


VM 2019

Grupp A

2019-12-07 12:00
Finland-Polen


2019-12-07 15:15
Schweiz-Tyskland


2019-12-08 13:30
Finland-Schweiz
4-7


2019-12-08 16:30
Polen-Tyskland
4-1


2019-12-09 18:00
Tyskland-Finland


2019-12-10 19:30
Polen-Schweiz


#
Land M
+ --
P
1.
Schweiz 3
30-5
6

2.
Finland 3
35-10
4

3.
Polen 3
7-26
2

4.
Tyskland 3
2-33
0Grupp B

2019-12-07 18:15
Slovakien-Sverige


2019-12-08 10:30
Lettland-Tjeckien


2019-12-09 13:30
Slovakien-Lettland
7-5


2019-12-09 19:30
Sverige-Tjeckien


2019-12-10 16:30
Tjeckien-Slovakien


2019-12-10 19:30
Sverige-Lettland


#
Land M
+ --
P
1.
Sverige 3
49-4
6

2.
Tjeckien 3
35-15
4

3.
Slovakien 3
11-47
2

4.
Lettland 3
8-37
0


Grupp C

2019-12-07 12:00
Japan-Danmark
0-5


2019-12-07 15:15
Estland-Norge
4-7


2019-12-08 15:00
Japan-Estland
4-6


2019-12-08 18:00
Danmark-Norge
4-5


2019-12-09 16:30
Norge-Japan
2-1


2019-12-10 13:30
Danmark-Estland
8-3


#
Land M
+ --
P
1.
Norge 3
14-9
6

2.
Danmark 3
17-8
4

3.
Estland 3
13-19
2

4.
Japan 3
5-13
0


Grupp D

2019-12-07 18:15
Australien-USA
5-4


2019-12-08 12:00
Thailand-Singapore
1-3


2019-12-09 10:30
Australien-Thailand
4-1


2019-12-09 15:00
USA-Singapore
2-7


2019-12-10 10:30
Singapore-Australien
4-3


2019-12-10 16:30
USA-Thailand


#
Land M
+ --
P
1.
Singapore 3
14-6
6

2.
Australien 3
12-9
4

3.
Thailand 3
16-17
2

4.
USA 3
11-22
0


Slutspel

2019-12-11 10:00

Play Off 2
Thailand-Japan
3-6


2019-12-11 12:00

13-16:1
Lettland-Norge
6-4


2019-12-11 13:00

Play Off 3
Tyskland-Singapore
7-6


2019-12-11 15:00

13-16:2
Estland-USA
4-3


2019-12-11 16:00

Play Off 4
Slovakien-Danmark
6-3


2019-12-11 19:00

Play Off 1
Polen-Australien


2019-12-12 10:00

15:e plats
Thailand-USA


2019-12-12 12:00

9-12:1
Danmark-Singapore
9-4


2019-12-12 13:00

13:e plats
Japan-Estland
4-3


2019-12-12 15:00

9-12:2
Australien-Norge


2019-12-12 16:00

Kvartsfinal 1
Finland-Slovakien


2019-12-12 19:00

Kvartsfinal 3
Schweiz-Lettland


2019-12-13 10:00

11:e plats
F9-12:1-F9-12:2


2019-12-13 13:00

9:e plats
V9-12:1-V9-12:2


2019-12-13 16:00

Kvartsfinal 2
Tjeckien-Polen


2019-12-13 19:00

Kvartsfinal 4
Sverige-Tyskland


2019-12-14 10:00

5-8:2
FQF1-FQF4


2019-12-14 11:30

5-8:1
FQF2-FQF3


2019-12-14 14:30

Semifinal 1
VQF2-VQF3


2019-12-14 17:45

Semifinal 2
VQF1-VQF4


2019-12-15 10:00

7:e plats
F5-8:1-F5-8:2


2019-12-15 10:30

5:e plats
V5-8:1-V5-8:2


2019-12-15 13:30

3:e plats
FSF1-FSF2


2019-12-15 16:30

Final
VSF1-VSF2
MANAGERSPEL FöR SSL

Världens största managerspel för innebandy.1. Ta ut ditt lag i SSL (5 utespelare + 1 målvakt)

2. Tävla om SM-finalbiljetter!

Välj spel:
SSL herr
SSL dam
MEST LÄST IDAG
  PLUS

Tippar: Lagen som vinner guld i Storvretacupen
  SSL herr

Här når Mullsjö-kaptenen en stor milstolpe
  SSL herr

Hälften av serien spelad - publiksnittet sjunker
  Landslaget

Historik: Sveriges största VM-vinster
  Övrigt

”Gothia Innebandy Cup ger vår förening en härlig boost”

PLUS-EXKLUSIVT


SSL herr-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen!

FACEBOOK


Hetaste nyheterna
 
TWITTER


Det senaste snacket

PLUS-EXKLUSIVT


Nytt managerspel för innebandy - skapa ditt lag!
PLUS Tävla mot polarna med ditt Dream Team

annons


TRÄNING


Bli en bättre spelare!
Här är de senaste träningstipsen

#ibsilly 2018


Superligan herr
 
#ibsilly 2018


Superligan dam

PLUS-EXKLUSIVT


SSL dam-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen! 
Start
Resultat
Nyheter
Notiser
PLAY
Matcher idag
PLUS
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera