Jimmie Pettersson avgjorde för andra gången i sudden i semifinalserien mot Dalen.

Jimmie Pettersson matchhjälte igen

Storvreta avgjorde den fjärde semifinalen mot Dalen när det återstod 39 sekunder kvar att spela av förlängningen.

Den fjärde semifinalen mellan Dalen och Storvreta blev som vanligt en riktig rysare och som tidigare var det Storvreta som satt i förarsättet de två första perioderna och Dalen som spelade upp sig och kvitterade i tredje perioden.
- De får lite momentum och skapar bra tryck mot oss och vi får inte riktigt tag i dem och när de tappar bollen sätter de hög press på oss så det blir böljande spel och de får oss i gungning. Så det är extra skönt att gå vinnande ur den här matchen, sa Jimmie Pettersson om tredje perioden efter matchen till Eurosport.

Dalen har vunnit tre av fyra tredjeperioder denna matchserie och inför den avslutande perioden på måndagskvällen låg Umeålaget under med 1-3. Men efter 13 minuter hade man kvitterat till 3-3 men glädjen blev inte långvarig då Storvreta tog ledningen igen i bytet efter. Men Dalen vägrade att vika ner sig och de kämpade på och med fyra sekunder kvar att spela kom utdelningen när Daniel Sonidsson reflexsköt med backhand på en retur framför mål och kvitterade till 4-4.

I sudden så hade Dalen ett skott i innerstolpen samt 2 minuter i powerplay med bra tryck men bollen ville inte in. I slutskedet av sudden hade Dalen en monsterbytet där de pressade ner Storvreta i skorna över en minut men Klintsten i målet spikade igen och istället kunde Jimmie Pettersson avgöra med endast 39 sekunder kvar att spela. Det var den tredje förlängningen mellan lagen och den andra gången som Pettersson avgjorde i sudden. Storvreta har nu skaffat sig ett övertag och leder med 3-1 i matcher och spelar hemma nästa match.
- En jävligt tuff bortamatch där Dalen bjuder upp till riktig kamp. De går på starkt och när vi slarvar så kontrar de bra och bjuder upp till dans. Vi måste ladda om till nästa match och spela bra mycket bättre, avslutade Pettersson intervjun med Eurosport.