Mora avgör i sudden

KAIS Mora chansade och tog ut målvakten i sudden och blev belönade för sin djärvhet.

I dagens bottenmöte i allsvenskan mellan KAIS Mora och Runsten var båda lagen i desperat behov av poäng för att ha chansen att klara nytt kontrakt. Bortalaget Runsten började bäst och ledde med 1-3 efter 19 minuter i den andra perioden. Men Mora gjorde två mål på 3 sekunder i den sista spelminuten och kvitterade till 3-3.

I början på den tredje perioden tog Mora ledningen för första gången i matchen och man tog ledningen två gånger men Runsten svarade båda gångerna så matchen gick till förlängning.

När klockan började rinna iväg tog Mora ut målvakten och spelade 6 mot 5 och den djärvheten belönades när Jakob Lundmark prickade in 6-4 med 13 sekunder kvar.

Ett mål som innebar att Mora fortfarande har chansen att klara nytt kontrakt men för Runstens del innebär det att det allsvenska äventyret är över för denna gången och de åker ner till Herr1an igen.